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DEST Question No. E829_07 
 
Senator Carr provided in writing. 
 
Question: 
 
TAFE staff: IR requirements in Skilling Australia's Workforce Act 
   
1. Can you provide details of all the IR requirements to be applied to to public TAFE 

employers and employees under the Skilling Australia's Workforce Act? 
 
2. Question E630_07 asks how many TAFE staff are on AWAs, but no answer is provided. 

a. Do you know how many TAFE staff are on AWAs?  
b. If not, when will you know?  
c. When you can, please provide details by institution and state/territory. 

 
Answer: 
 
TAFE staff: IR requirements in Skilling Australia's Workforce Act 
 
1. Please see Section 12 of The Skilling Australia’s Workforce Act 2005 is available at the 

Department’s website: 
http://www.dest.gov.au/portfolio_department/dest_information/publications_resources/re
sources/legislation.htm

 
2. a. No.  As already reported in E630_07, the Department does not collect information 

on the number of TAFE staff that are on Australian Workplace Agreements or 
individual agreements. 

 
 b. Jurisdictions are not required to report the number of TAFE staff on AWA’s or 

individual agreements as this is not a requirement under the Skilling Australia’s 
Workforce Act 2005. 

 
 c. Information on the number of TAFE staff on AWAs or individual agreements is not 

required under the Skilling Australia’s Workforce Act 2005. 
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