Agenda 1st Meeting 9.00am – 4:10pm Tuesday 2 December 2008 Parliament House, Canberra

| | 9:00am | Tea/Coffee |
|------------------|----------------------------|---|
| Item 1 | 9:30am | Welcome and Introductions – Philip Binns and Michael Green |
| Item 2 | 10:30am | Governance and Operational Issues – Michael Green |
| | 11:00am | Morning Tea |
| Item 3 | 11:15am | Address by Senator Carr and Questions |
| Item 4 | 11:45am | Australian Institute of Commercialisation (AIC) Presentation – Dr Rowan Gilmore and Mr Alex Blauensteiner |
| | | |
| | 12.30pm | Lunch |
| Item 5 | 12.30pm 1.30pm | Lunch Key Priorities for the FMIIC – Philip Binns |
| Item 5 | - | |
| Item 5 Item 6 | 1.30pm | Key Priorities for the FMIIC – Philip Binns |
| | 1.30pm 3:00pm | Key Priorities for the FMIIC – Philip Binns Break |
| Item 6 | 1.30pm 3:00pm 3:15pm | Key Priorities for the FMIIC – Philip Binns Break Stakeholder Engagement – Philip Binns |

Agenda 2nd Meeting 9.00am – 4:10pm Thursday 26 February 2009 The Westin Sydney No. 1 Martin Place

| | 8:30am | Tea/Coffee |
|--------|---------|---|
| Item 1 | 9:00am | Welcome and Introductions – Philip Binns |
| Item 2 | 9.10am | DIISR Policy Update – Michael Green |
| Item 3 | 10.00am | Workshopping Future Manufacturing Priorities Kevin Nuttall, Director Waterfield Consulting |
| | 11:00am | Morning Tea (15 mins) |
| | 12.30pm | Working Lunch (30 mins) |
| | 3:00pm | Break (15 mins) |
| Item 4 | 4:00pm | Next meetings – Philip Binns |
| | 4.10pm | Close of meeting |

Agenda 3rd Meeting 9.00am – 4:00pm Wednesday 27 May 2009 Treasury Room, 19th Floor, Park Hyatt Melbourne 1 Parliament Square (off Parliament Place)

8:30am Tea/Coffee

| Item 1 | 9.00am Welcome and introductions – Philip Binns | |
|---------|---|--|
| Item 2 | 9.10am FMIIC milestone progress reports – Council members | |
| Item 3 | 10.20am DIISR policy update – Michael Green | |
| | Working morning tea | |
| Item 4 | 10.50am Project updates – FMIIC Secretariat | |
| Item 5 | 11.00am Stakeholder workshop outcomes – Kevin Nuttall | |
| 12.00pm | Lunch - Council members have been invited to the launch of the Engineers Australia Report Engineering the Future of Australian Manufacturing over lunch at the Hyatt. | |
| Item 6 | 1.15pm Review and recalibration of strategic roadmap – Kevin Nuttall | |
| Item 7 | 2.30pm Next steps – Phillip Binns | |
| Item 8 | 3.30pm Other business and next meeting – Philip Binns | |
| 4.00pm | Close of meeting | |

Special Meeting with Commonwealth Commercialisation Institute and Enterprise Connect 9.30am – 12.30pm Friday 19 June 2009 Executive Boardroom, Level 13, Industry House 10 Binara Street, Canberra.

9.00am Tea/Coffee

Item 1 9.30am

Welcome and introductions by FMIIC Chair, Mr Philip Binns

Item 2 9.35am

Presentation on Commonwealth Commercialisation Institute (CCI) by Ms Donna Valenti, Manager, CCI

Item 3 10am - 11.30am

Discussion of proposed CCI strategy and model and FMIIC priorities and goals

Working morning tea

Item 4 11.30am - 12.30pm

Welcome and introductions of Enterprise Connect (EC) representatives

Presentation on EC by Mr Barry Jones, Head of EC Division

Discussion of EC services and FMIIC priorities and goals

Item 5 12.30pm Close of meeting

A light lunch will be served

Meeting

Monday 31 August 2009, 9.30am – 2.00pm AusIndustry NSW State Office Level 5, 341 George Street (entry via Wynyard Street) Sydney NSW

9.00am Tea/coffee

Item 1 9.30am (5 minutes)

Welcome by FMIIC Chair, Mr Philip Binns

Item 2 9.35am – 12.00noon (145 minutes)

- 2.1 Eight FMIIC milestone progress reports Council members
- 2.1.1 Needs and barriers for manufacturing companies supporting key national priorities of energy, water and health – Phil Binns
- 2.1.2 Commonwealth Commercialisation Institute supports manufacturing innovation – Bruce Grey
- 2.1.3 Government funded clean energy infrastructure projects use more than 40% Australian content – Calum Drummond
- 2.1.4 Government procurement initiatives support Australian manufacturers Tony Quick
- 2.1.5 Taxation relates to national wealth creation Peter Cockbain

10.30am working morning tea

- 2.1.6 Education policy to support manufacturing Elizabeth Taylor
- 2.1.7 Positive exposure for innovative Australian manufacturing David Malloch
- 2.1.8 Regulatory barriers to commercialising products in Australia Lusia Guthrie

2.2 DIISR progress reports

- 2.2.1 Commonwealth Commercialisation Institute
- 2.2.2 Progress on consultancies undertaken on behalf of FMIIC

2.3 Next steps

12.00pm – 12.45pm Light lunch (45 minutes)

Item 3 12.45pm - 1.30pm (45 minutes)

AusIndustry presentation by

Ms Anne Scott, Deputy State Manager Innovation NSW (20 minutes)

- Discussion of AusIndustry programs and FMIIC strategy (25 minutes)

Item 4 1.30pm – 2:00pm (30 minutes)

National Enabling Technology Strategy (NETS) – presentation by Alison Hemmings, Manager, NETS, DIISR

- Discussion of NETS and FMIIC strategy

Item 5 2.00 pm – 2.30pm (30 minutes)

5.1 Other business

- 5.1.1 Presentation to Innovation Australia - Phil Binns - for noting

- 5.1.2 Interview with Curve magazine Phil Binns for noting
- 5.1.3 Submission to Victorian manufacturing inquiry for noting

5.2 The way ahead

5.3 Next meetings – November 2009 - Melbourne – Varian, Mulgrave – February 2010 - Sydney or CSIRO Energy Centre, Newcastle

Close of meeting 2.30pm

Meeting agenda

10 February 2010, 9.00 am for 9.30 am – 4.00 pm Rivett Seminar Room, Building 001, Site 6040, CSIRO Gate 5, opposite 71 Normanby Road CLAYTON VIC 3168

9.00 am Tea/coffee on arrival

1. Welcome by the Calum Drummond and description of CSIRO manufacturing R&D capability 9.30 – 9.35 am

2. Siemens presentation 9.35 - 11.00 am

Presentation by Mr Albert Goller, Chair and Managing Director, Siemens Australia and New Zealand (55 mins)

Q&A (30 mins)

11.00 - 11.15 am Morning tea

3. Australian National Engineering Taskforce 11.15 - 11.45 am

Presentation by Mr Chris Walton, CEO, Association of Professional Engineers, Scientists and Managers Australia (15 mins)

Q&A (15 mins)

4. Government's Supplier Advocates initiative 11.45 am - 12.15 pm

Presentation by Matthew Crawshaw, Assistant Manager, Supplier Advocates, DIISR (15 mins)

- Discussion on the proposed Cleantech Supplier Advocate (15 mins)

12.15 – 1.00 pm Light working lunch

5. AECOM report on Australian industry capabilities to supply the sustainable energy industry 1.00 – 1.30 pm

Presentation by Mr Steve Bargwanna, Project Director and Mr Guillaume Prudent-Richard, Senior Environmental Scientist, AECOM (15 mins)

Q&A (15 mins)

6. Agree record of previous meeting and business arising 1.30 – 1.35 pm

7. Other initiatives 1.35 – 2.15 pm

Outcome of the meeting of chairs of Industry Innovation Councils and Enterprise Connect – Bruce Grey

Victorian Parliamentary inquiry into manufacturing public hearing - Philip Binns

Submission to House of Representatives productivity inquiry - Philip Binns

AMWU/AWU Manufacturing Alliance meeting debrief – Dave Oliver/Paul Howes

Submission on proposed R&D Tax Credit legislation - Dave Oliver - discussion on the exclusion list (15 min)

8. DIISR progress report 2.15 – 2.30 pm

Access Economics' report profiling future manufacturing – comments and agree the report

Medical devices manufacturing - opportunities and challenges (secretariat paper)

Manufacturing for sustainable water use – opportunities and challenges (secretariat paper)

Proposed consultancy, on behalf of FMIIC, on opportunities and challenges for manufacturing solutions for sustainable water use

9. The way ahead 2.30 – 3.50 pm

FMIIC achievements in the first year

Identify the FMIIC's preliminary set of milestones for the next 12 months – members to bring their key FMIIC priorities

Confirmation of agreed actions on the way ahead and from the meeting

10. Next meetings 3.50 - 4.00 pm

20 April / May 2010 - Melbourne CBD / Sydney CBD or CSIRO Energy Centre, Newcastle, NSW

July / August 2010 – Sydney CBD or CSIRO Energy Centre, Newcastle, NSW / Melbourne CBD or a Council member's facility

4.00 pm Close of meeting

Meeting agenda

20 April 2010, 2.00 pm – 4.00 pm

Room 207 Melbourne Convention and Exhibition Centre 1 Convention Centre Place South Wharf MELBOURNE VIC

1.45 pm Tea/coffee

1. Welcome by the Chair 2.00 – 2.05 pm

2. Agree record of previous meeting and business arising 2.05 - 2.10 pm

3. Revised strategic plan for the next 12 months 2.10 – 3.40 pm

Discuss and agree the FMIIC's revised strategic plan for the next 12 months, including vision for the future manufacturing industry and revised milestones and pathways

3.00 – 3.15 pm Afternoon tea

4. Other business 3.40 - 3.50 pm

Proposed consultancy, on behalf of FMIIC, on opportunities and challenges for manufacturing solutions for sustainable water use

5. Next meetings 3.50 - 4.00 pm

July 2010 – Sydney CBD or a Council member's facility

October 2010 - Melbourne CBD or a Council member's facility

4.00 pm Close of meeting

Meeting agenda

Tuesday 12 October 2010, 9.15 for 9.30 am - 4.00 pm

Boardroom at AusIndustry NSW Level 5, 341 George Street, SYDNEY NSW 2000

9.15 am Tea/coffee on arrival

1. Welcome by the Chair 9.30 – 9.35 am

Welcome members and the invited speakers present

2. Agree record of previous meeting and business arising 9.35 - 9.40 am

3. Supplier Advocates 9.40 – 10.20 am (40 minutes)

Presentation by Dr Andrew Parratt, Cleantech Supplier Advocate

Presentation by Mr Bob Herbert, Water Supplier Advocate

Q&A, including the relationship between FMIIC and Supplier Advocates

4. Australia's innovation performance & tracking progress 10.20 am - 11.30 am (70 min)

Presentation by Dr Nick Yazidjoglou, Manager, Collaboration & Knowledge Diffusion, DIISR (15 mins)

Note the papers.

Q&A (15 mins)

10.50 – 11.10 Morning tea (20 minutes)

Related issues (20 minutes):

Analysis of manufacturing firm applicants for R&D Tax Concession (Note DIISR paper) (10 mins)

R&D investment by multinational companies in Australian relative to other countries (Note DIISR paper) (10 mins)

5. Projects 11.30 am – 12.30 pm (60 minutes)

Addressing the shortage of capital for SME expansion (Note the paper, and agree the recommendations) (20 mins)

Manufacturing solutions for energy and water efficient buildings (Note the paper, and agree the recommendations) (20 mins)

Initiatives to encourage market-driven industry innovation (Note the paper, and agree the recommendations) (20 mins)

6. Medical devices regulatory reform 12.30 am - 1.00 pm (30 minutes)

Presentation by Mr Peter Lunn, Manager, Pharmaceuticals & Health Technologies, Innovation Division, DIISR (15 mins)

Q&A (15 mins)

1.00 – 1.45 pm Light lunch

7. Strategic plan for 2010/11 - sign-off 1.45 - 2.15 pm (30 minutes)

Agree the FMIIC's revised strategic plan for 2010-11, including vision for the future manufacturing industry, revised milestones and pathways, and strategic priorities – include discussion on productivity and smart procurement.

(Note the paper and agree the strategy)

8. DIISR report 2.15 - 2.35 pm (20 minutes)

Workshop on manufacturing for renewable energy (Note DIISR report) (10 mins)

Consultancy on opportunities and challenges for manufacturing solutions for sustainable water use update (Note DIISR report) (10 mins)

Housekeeping – conflict of interest forms – update of personal details

9. Other issues 2.35 - 3.05 pm (30 minutes)

R&D Tax Credit update (Note the report)

CSIRO / DIISR Green Manufacturing Workshop debrief (Note verbal report)

New report *Creating Jobs – Cutting Pollution* by Australian Conservation Foundation and Australian Council of Trade Unions of 19 May 2009 (Note that the secretariat circulated the report to members on 19 May / 19 August 2010)

Outcomes of *Collaborating for Success* conference & innovation policy update (Note that the secretariat circulated the papers to members on 15 July 2010)

Green Skills – Council of Australian Governments Agreement (Note the paper circulated to members on 29 June / 2 July 2010)

Confirm agreed actions arising from the meeting (Action)

10. Next meetings 3.05 – 3.10 pm (5 minutes)

7 December 2010 – Spectroscopy Products Division, Agilent Technologies, Mulgrave VIC

8 March 2011 - Sydney CBD or a Council member's facility

31 May 2011 - Melbourne CBD or a Council member's facility

Meeting agenda

Tuesday 7 December 2010, 9.15 for 9.30 am - 3.30 pm

Melbourne Room @ AusIndustry Victorian State Office 9th Floor, 161 Collins Street, Melbourne

9.15 am tea/coffee on arrival

1. Selection of Acting Chair for this meeting 9.30 – 9.35 am

Philip Binns is unable to attend this meeting

Welcome members and the invited speakers present by Acting Chair

Acting Chair to note the resignation of Mr Rohan Stocker from the Council due to work pressures.

2. Agree record of previous meeting and business arising 9.35 - 9.40 am

3. Report on manufacturing of water efficient solutions 9.40 – 10.10 am (30 mins)

Presentation by Dr John Söderbaum, Executive Director, and Alan Smart, Senior Consultant, ACIL Tasman (20 Mins)

Q&A (10 mins)

4.1 Presentation on manufacturing skills 10.10 - 10.40 am (30 mins)

Ms Linda White – Branch Manager, Industry Workforce Development, Department of Education, Employment and Workplace Relations (20 mins)

Q&A (10 mins)

10.40 - 11.00 Morning tea (20 mins)

4.2 Presentation on research findings on trades skills and innovation - 11.00 – 11.40 pm (40 mins)

Dr Phil Toner, Senior Research Fellow, Centre for Industry and Innovation Studies Research Group, University of Western Sydney (20 mins)

Q&A (20 mins)

5. Presentation on innovation for business success 11.40 – 12.20 pm (40 mins)

Professor Danny Samson, Professor of Management and Director of the Centre for Manufacturing Management, University of Melbourne (20 mins)

Q&A (20 mins)

12.20 - 1.00 pm - Light lunch (40 mins)

6. Presentation on future manufacturing and green growth 1.00 - 1.30 pm (30 mins)

Dr. Swee L Mak, Acting Director, Future Manufacturing Flagship, CSIRO (20 mins)

Q&A (10 mins)

7. Working groups updates 1.30 – 2.30 pm (60 mins)

Bruce Grey, Chair, Market-driven innovation working group (15 mins)

Sylvia Tulloch, Chair, Improved firm access to capital working group (15 mins)

Tony Quick, Chair, Productivity working group (15 mins)

Calum Drummond, Chair, Manufactured solutions for a sustainable built environment working group (15 mins)

8. Other issues 2.30 – 2.50 pm (20 mins)

Briefing by Dave Oliver on *Creating Jobs – Cutting Pollution* by the Australian Conservation Foundation and the Australian Council of Trade Unions

Task from October 2010 meeting: FMIIC members to identify five (5) metrics that measure the 'health' of Australia's national innovation system and advise the secretariat.

9. DIISR report 2.50 - 3.10 pm (20 mins)

Matters requested by October 2010 meeting:

- Link between innovation and firm productivity
- Briefing on the European Framework Program.

Administrative matters

10. Dates for future meetings 3.10 – 3.30 pm (20 mins)

future manufacturing

Meeting agenda (amended 3 March 2011) Monday 7 March 2011, 9.45 for 10.00 am – 4.00 pm

Melbourne Room @ AusIndustry Victorian State Office 9th Floor, 161 Collins Street, Melbourne

9.45 am tea/coffee on arrival

1. Welcome by the Chair 10.00 - 10.05 am (5 mins)

Minister's Deputy Chief of Staff and Industry Adviser, Mr Joe Burke and Adviser, Ms Cecilia Wood, attending from 11.30am to 1.30pm

2. Agree record of previous meeting and business arising 10.05 - 10.10 am (5 mins)

Note the paper on case studies on the successful commercialisation of Australian technology

3. Meeting theme: improving firm access to capital

3.1 Briefing by the FMIIC Working Group on Improved Firm Access to Capital on its proposals 10.10 – 10.25 am (15 mins)

Ms Sylvia Tulloch, Chair, Improved Firm Access to Capital Working Group (15 mins)

3.2 Presentation on Commercialisation Australia 10.25 – 10.55 am (30 mins)

Mr Doron Ben-Meir, CEO, Commercialisation Australia (15 mins)

Q&A (15 min)

3.3 Presentation by the venture capital industry 10.55 – 11.25 am (30 mins)

Mr John Dyson, Investment Principal, Starfish Ventures Pty Ltd (15 mins)

Q&A (15 min)

11.25 - 11.35 Morning tea (10 mins)

3.4 Presentation by the Australian superannuation industry 11.35 – 12.05 am (30 mins)

Mr Ian Silk, CEO, AustralianSuper Pty Ltd (15 mins)

Q&A (15 min)

3.5 Next steps for improving firm access to capital 12.05 am – 12.50 pm (45 mins)

Ms Sylvia Tulloch, Chair of the FMIIC Working Group on Improving Firm Access to Capital will lead a session with the presenters and Council members to identify further issues, the options and the next steps for improving firm access to capital

12.50 - 1.30 pm - Light lunch (40 mins)

4. Working groups updates 1.30 – 2.15 pm (45 mins)

Bruce Grey, Chair, Market-driven Collaborative Innovation Working Group (15 mins)

Tony Quick, Chair, Productivity Working Group (15 mins)

Shane Baker will brief the meeting on the Workshop on Manufacturing to Support a Sustainable Built Environment, to be held 8 March 2010 – this is a substantial deliverable of the Working Group on Manufactured Solutions for a Sustainable Built Environment, of which Calum Drummond is the Chair (15 mins)

5. Presentation on South East Melbourne Innovation Precinct 2.15 - 2.45 pm (30 mins)

Professor Rod Hill, Chair, South East Melbourne Innovation Precinct project (15 mins)

Q&A (15 mins)

6. Presentation on the Australian Advanced Manufacturing Research Centre 2.45 – 3.15 pm (30 mins)

Professor John Beynon, Dean of Engineering and Industrial Sciences, Swinburne University (15 mins)

Q&A (15 mins)

7. Other issues 3.15 - 3.30 pm (15 mins)

Chair to report on DIISR Innovation Advisory Bodies Workshop and IIC Chairs' meeting of 1 March 2011.

Issues arising from IIC Chairs' meeting of 1 March 2011:

- Procurement
- Digital manufacturing
- Opportunities for cross-IIC activity and collaboration

8. DIISR report 3.30 - 3.50 pm (20 mins)

Working groups' reporting time frame

Mike Lawson appointed as Head of Manufacturing Division, DIISR

9. Dates for future meetings 3.50 – 3.55 pm (5 mins)

Meeting agenda (amended 16 May 2011) Tuesday 31 May 2011, 9.15 for 9.30 – 16.00

Training Room @ Cochlear Limited 1 University Avenue, Macquarie University NSW 2109

9.15 tea/coffee on arrival

- **1. Welcome by the Chair 9.30 9.35** (5 mins)
- 2. Agree record of previous meeting and business arising 9.35 9.40 (5 mins)
- 3. Meeting theme: Raising Australian manufacturing firms' productivity
 - 3.1 Briefing by the Council Working Group on Productivity 9.40 9.55 (15 mins)

Mr Tony Quick, Chair, Productivity Working Group (15 mins)

3.2 Presentation on Enterprise Connect 9.55 – 10.35 (40 mins)

Mr Justin Hill, Manager Program Policy and Development, Enterprise Connect (20 mins)

Q&A (20 min)

10.35 – 10.45 Morning tea (10 mins)

3.3 Presentation on computer integrated manufacturing 10.45 – 11.25 (40 mins)

Mr Miro Miletic, Director, Memko Pty Ltd (20 mins)

Q&A (20 min)

3.4 Presentation on developments in manufacturing management 11.25 – 12.05 (40 mins)

Professor Roy Green, Dean, UTS Business School, University of Technology, Sydney (20 mins)

Q&A (20 min)

3.5 Panel discussion on raising Australian manufacturing firms' productivity 12.05 – 12.50 (45 mins)

Mr Tony Quick, Chair of the FMIIC Working Group on Manufacturing Productivity will lead a panel discussion with the guests and Council members to confirm the issues, the options and the next steps for improving manufacturing productivity

12.50 – 13.10 - Light lunch (20 mins)

4. Tour Cochlear 13.10 – 14.10 (60 mins)

5. Working groups 14.10 – 15.15 (65 mins)

Mr Tony Quick, Chair, Raising Manufacturing Productivity Working Group (10 mins)

Mr Bruce Grey, Chair, Market-driven Collaborative Innovation Working Group (15 mins)

Ms Sylvia Tulloch, Chair, Improving Firm Access to Capital Working Group (15 mins)

Mr Shane Baker will brief the meeting on the Workshop on Manufacturing to Support a Sustainable Built Environment held 8 March 2010 (15 mins)

Dr Calum Drummond, Chair, Ad hoc Working Group on Manufacturing Trends to 2020 (10 mins)

6. Presentation on CRC for Polymers 15.15 – 15.45 (30 mins)

Dr Ian Dagley, CEO and Board Director, Cooperative Research Centre for Polymers, and Ms Kirsty Cleland, Commercial and Legal Manager, CRC for Polymers (20 mins)

Q&A (10 min)

7. DIISR report 15.45 – 15.50 (5 mins)

Chicago Manufacturing Renaissance presentation debrief (5 min)

8. Other issues 15.50 – 15.55 (5 mins)

9. Dates for future meetings 15.55 – 16.00 (5 mins)

Meeting agenda

Tuesday 30 August 2011, 9.15 for 9.30 - 16.00

Board Room at AusIndustry NSW Level 5, 341 George Street, SYDNEY NSW 2000

9.15 tea/coffee on arrival

1. Welcome by the Chair 9.30 – **9.35** (5 mins)

2. Agree record of previous meeting and business arising 9.35 – 9.45 (10 mins)

CSIRO impact metrics - note the paper

National Survey of Research Commercialisation - note the paper

3. Presentation on the Clean Energy Future Package 9.45 – 10.25 (40 mins)

Dr Naomi Ashurst, Manager, Clean Technology (20 min)

Q&A (20 mins)

10.25 – 10.40 Morning tea (15 mins)

4. Updates from members 10.40 – 11.00 (20 mins)

Opportunity for members to brief the meeting on developments in their organisations e.g. AMCRC's SME innovation initiatives (5 mins)

5. Working groups:

5.1 Productivity Working Group 11.00 – 11.45 (45 mins)

Mr Tony Quick, Chair, Manufacturing Productivity Working Group (10 mins)

Discuss and agree the proposals (35 min)

5.2 Collaborative Innovation Working Group 11.45 – 12.30 (45 mins)

Mr Bruce Grey, Chair, Market-driven Collaborative Innovation Working Group (10 mins) Discuss and agree the proposals (35 mins)

5.3 Capital Working Group 12.30 – 13.15 (45 mins)

Ms Sylvia Tulloch, Chair, Capital Working Group (10 mins)

Discuss and agree the proposals (35 min)

13.15 – 13.45 - Light lunch (30 mins)

5.4 Manufacturing Trends to 2020 Working Group 13.45 – 14.30 (45 mins)

Dr Calum Drummond, Chair, Ad hoc Working Group on Manufacturing Trends to 2020 (10 mins)

Discuss and agree the paper (35 min)

5.5 Manufacturing for a Sustainable Build Environment 14.30 – 15.15 (45 mins)

Mr Shane Baker, Manufacturing for a Sustainable Built Environment (10 mins)

Discuss and agree the next steps (35 min)

6. Council's work program – next steps 15.15 – 15.45 (30 mins)

Note the paper

Discuss and agree the next steps

7. DIISR report 15.45 – 16.00 (15 mins)

8. Other issues 16.00 – **16.05** (5 mins)

9. Dates for future meetings 16.05 – 16.10 (5 mins)

Meeting agenda

Tuesday 25 October 2011, 9.15 for 9.30 – 15.20 Hosted by Professor Tanya Monro Vice Chancellor's Conference Room 715/717, level 7, Innova21 Building Faculty of Engineering, Computer and Mathematical Sciences North Terrace Campus, THE UNIVERSITY OF ADELAIDE SA 5005

9.15 tea/coffee on arrival

1. Welcome by Prof. Tanya Monro and Council Chair, Mr Phil Binns 9.30 – 9.35 (5 mins)

2. Agree record of previous meeting and business arising 9.35 – 9.45 (10 mins)

Council's policy recommendations to Minister - for noting

Submission on Clean Technologies programs.

3. Presentation on the R&D Tax Incentive 9.45 – 10.25 (40 mins)

Ms Jennifer Kelly, State Manager SA/NT, AusIndustry, DIISR (20 min)

Q&A (20 mins)

10.25 – 10.40 Morning tea (15 mins)

4. Presentation on the Australian Technology Network 10.40 – 11.20 (40 mins)

Dr Matthew Brown, Senior Policy Analyst (Research), Australian Technology Network (20 min)

Q&A (20 mins)

5. Debriefing on Manufacturing Roundtable and Future Jobs Forum 11.20 – 12.00 (40 mins)

Mr Phil Binns to update the Council on the Future Jobs Forum and Manufacturing Roundtable, and implications for Council's work program (20 mins)

Q&A (20 mins)

6. Tour of University of Institute for Photonics & Advanced Sensing 12.30 – 13.30 (60 mins)

7. Council's work program – next steps 13.30 – 14.50 (80 mins)

Discuss priorities noting:

- Developing the Manufacturing Trends to 2020 foresighting work:
 - Note the Trends in manufacturing to 2020 paper
 - Note the global competitiveness paper
- Implementing Council's recommendations sent to Minister
- Manufacturing for a Sustainable Built Environment
- Council priorities for coming year note the papers on:
 - o Skills
 - o Image
 - o Regulation

Agree the next steps

8. DIISR report 14.50 – 15.05 (15 mins)

9. Other issues 15.05 – **15.15** (10 mins)

10. Dates for future meetings 15.15 – 15.20 (5 mins)