## SENATE COMMUNITY AFFAIRS LEGISLATION COMMITTEE

## **SUPPLEMENTARY ESTIMATES 2016–17**

## Wednesday 19 October to Thursday 20 October 2016

Committee Room 2S1, Parliament House, Canberra ACT

To be televised on Channel 112 /Radio 90.3, http://www.aph.gov.au/News\_and\_Events/Watch\_Parliament

## **Departmental Attendance Summary**

Health—Wednesday (19/10/2016)—9:00am–11:00pm

**Social Services**—Thursday (20/10/2016)— 9:00am –6:30pm

<u>Human Services</u>—Thursday (20/10/2016)—7:30pm—11:00pm

	HEALTH PORTFOLIO			
	Department of Health (DoH)			
	Department of freath (Doff)			
TIME	PROGRAM			
0.00				
<b>9:00am – 10:00am</b> (60 mins)	Whole of Portfolio / Corporate Matters			
10.00 10.20				
<b>10:00am – 10:30am</b> (30/180 mins)	Outcome 4: Individual Health Benefits			
	Program 4.1: Medical Benefits			
	Program 4.2: Hearing Services			
	Program 4.3: Pharmaceutical Benefits			
	Program 4.4: Private Health Insurance			
	Program 4.5: Medical Indemnity			
	Program 4.6: Dental Services			
	Program 4.7: Health Benefit Compliance			
	Program 4.8: Targeted Assistance – Aids and Appliances			
10.20 10.45				
10:30am – 10:45am	Break			
10:45am – 1:15pm	Outcome 4: Individual Health Benefits (cont.)			
(150/180 mins)	3 44401110 11 21411 1 2 01101110 (Control			
(	Program 4.1: Medical Benefits			
	Program 4.2: Hearing Services			
	Program 4.3: Pharmaceutical Benefits			
	Program 4.4: Private Health Insurance			
	Program 4.5: Medical Indemnity			
	Program 4.6: Dental Services			
	Program 4.7: Health Benefit Compliance			
	Program 4.8: Targeted Assistance – Aids and Appliances			
1.15mm 2.15mm	Lunch			
1:15pm – 2:15pm (60 mins)	Lunch			
<b>2:15pm</b> – <b>4:15pm</b> (120mins)	Outcome 2: Health Access and Support Services			
,	Program 2.1: Mental Health			
	Program 2.3: Health Workforce			
	Program 2.4: Preventive Health and Chronic Disease Support			

	Program 2 5: Primary I	Health Care Quality and Coor	dination		
	•	- ·	umation		
	Program 2.6: Primary Care Practice Incentives Program 2.7: Hospital Services				
		lia New Zealand (FSANZ)			
	National Mental Health Commission (NMHC)				
4:15pm – 4:30pm	Break				
4.13pm – 4.30pm	Бтеик				
<b>4:30pm - 6:30pm</b> (120 mins)	Outcome 6: Ageing and Aged Care				
	Program 6.1: Access and Information				
	Program 6.2: Home Support and Care				
	Program 6.3: Residential and Flexible Care				
	Program 6.4: Aged Car	- ·			
	Aged Care Complaints				
	Aged Care Pricing Con				
	Aged Care Quality Agency				
6:30pm – 7:30pm	Dinner				
(60 mins)					
7:30pm - 9:00pm	Outcome 1: Health Sy	ystem Policy, Design and In	novation		
(90 mins)					
	Program 1.1: Health Policy Research and Analysis				
	Program 1.2: Health Innovation and Technology				
	Program 1.3: Health Infrastructure				
	Program 1.4: Health Peak and Advisory Bodies				
	Program 1.5: International Policy National Health and Medical Research Council				
	National Health and M	edicai Research Councii			
9:00pm – 9:15pm	Break				
<b>9:15pm - 10:00pm</b> (45 mins)	Outcome 5: Regulation, Safety and Protection				
(	Program 5.1: Protect the Health and Safety of the Community Through Regulation				
	Program 5.2: Health Protection and Emergency Response				
	Program 5.3: Immunisation				
	National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme (NICNAS)				
10.00					
<b>10:00pm – 11:00pm</b> (60 mins)					
	Program 3.1: Sport and Recreation				
	Australian Sports Anti-Doping Authority (ASADA)				
	Australian Sports Commission				
Proposed breaks	Morning tea	10:30am	10:45am		
	Lunch	1:15pm	2:15pm		
	Afternoon tea	4:15pm	4:30pm		
	Dinner	6:30pm	7:30pm		
	1	1	1		
	Evening Break	9:00pm	9:15pm		

Committee Chair: Senator Jonathon Duniam

Contact: Community Affairs Committee Secretariat (02) 6277 3516

Email: community.affairs.sen@aph.gov.au

Committee Room 2S1 (02) 6277 5843

	SOCIAL SERVICES PORTFOLIO			
	Department of Social Services (DSS)			
	The state of the s			
TIME	PROGRAM			
0.00 10.00				
<b>9:00am – 10:00am</b> (60 mins)	Cross Outcomes / Corporate Matters			
(00 mms)				
10:00am -10:30am	Outcome 1: Social Security			
(30/150 mins)	·			
	Program 1.1: Family Tax Benefit			
	Program 1.2: Child Payments			
	Program 1.3: Income Support for Vulnerable People Program 1.4: Income Support for People in Special Circumstances			
	Program 1.5: Supplementary Payments and Support for Income Support Recipients			
	Program 1.6: Income Support for Seniors			
	Program 1.7: Allowances and Concessions for Seniors			
	Program 1.8: Income Support for People with Disability			
	Program 1.9: Income Support for Carers			
	Program 1.10: Working Age Payments			
	Program 1.11: Student Payments			
10:30am – 10:45am	Break			
(15 mins)	Бтейк			
(13 miles)				
10:45am – 12:45pm	Outcome 1: Social Security (cont.)			
(120/150 mins)				
	Program 1.1: Family Tax Benefit			
	Program 1.2: Child Payments			
	Program 1.3: Income Support for Vulnerable People Program 1.4: Income Support for People in Special Circumstances			
	Program 1.5: Supplementary Payments and Support for Income Support Recipients			
	Program 1.6: Income Support for Seniors			
	Program 1.7: Allowances and Concessions for Seniors			
	Program 1.8: Income Support for People with Disability			
	Program 1.9: Income Support for Carers			
	Program 1.10: Working Age Payments			
	Program 1.11: Student Payments			
12:45pm – 1:45pm	Lunch			
(60 mins)	Lunch			
, , ,				
1:45pm – 3:20pm	Outcome 3: Disability and Carers			
(125 mins)	D 01 Di 17 M 11 17 17			
	Program 3.1: Disability Mental Health and Carers  Program 3.2: National Disability Insurance Sahama			
	Program 3.2: National Disability Insurance Scheme National Disability Insurance Agency			
	Transfer Discounty insurance rigoney			
3:20pm – 3:35pm	Break			
(15 mins)				
2.25mm 4.05	Outcome 2: Disability and Cover (cont)			
3:35pm – 4:05pm	Outcome 3: Disability and Carers (cont)			
(125 111115)	Program 3.1: Disability Mental Health and Carers			
	Program 3.2: National Disability Insurance Scheme			
(125 mins)	Program 3.1: Disability Mental Health and Carers			

	National Disability I	nsurance Agency			
	•	·			
<b>4:05pm</b> – <b>5:45pm</b> (100 mins)	Outcome 2: Families and Communities				
	<u> </u>	Program 2.1: Families and Communities			
	Program 2.2: Paid Pa				
	•	and Community Services			
	Australian Institute of	of Family Studies			
<b>5:45pm</b> – <b>6:30pm</b> (45 mins)	0pm Outcome 4: Housing				
,	Program 4.1: Housin	g and Homelessness			
	Program 4.2: Afford				
6 20 7 20	D.				
6:30pm – 7:30pm (60 mins)	Dinner				
	IIIIMANI CEI	DVICES DODTEO	110		
		RVICES PORTFO			
	Department of H	ıman Services (DHS)			
<b>7:30pm – 8:00pm</b> (30 mins)	Australian Hearing				
<b>8:00pm – 9:00pm</b> (60 mins)	Whole of Department—Corporate Matters				
9:00pm – 9:15pm (15 mins)	Break				
<b>9:15pm – 11:00pm</b> (105 mins)	Outcome 1: Support individuals, families and communities to achieve greater self-sufficiency; through the delivery of policy advice and high quality accessible social, health and child support services and other payments; and support providers and businesses through convenient and efficient service delivery.				
	Program 1.1: Services to the Community				
	- Social Security and Welfare				
	Program 1.2: Services to the Community				
	- Health Program 1.3: Child Support				
	Program 1.3: Cnild S	Support			
Proposed breaks	Morning tea	10:30am	10:45am		
-	Lunch	12:45pm	1:45pm		
	Afternoon tea	3:20pm	3:35pm		
	Dinner	6:30pm	7:30pm		
	Evening Break	9:00pm	9:15pm		

Committee Chair: Senator Jonathon Duniam		
Contact: Community Affairs Committee Secretariat (02) 6277 3516		
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au		
Committee Room 2S1 (02) 6277 5843		