## SENATE COMMUNITY AFFAIRS LEGISLATION COMMITTEE

**Public Hearings: BUDGET ESTIMATES 2017–18** 

Monday 29 May to Thursday 1 June 2017

## Committee Room 2S1, Parliament House, Canberra ACT

To be televised on Channel 112 /Radio 90.3, <a href="http://www.aph.gov.au/News">http://www.aph.gov.au/News</a> and <a href="https://www.aph.gov.au/News">Events/Watch Parliament</a>

<b>Departmental</b>	Attendance Summary
<b>Health</b>	Monday (29/5/2017)—9:00am–11:00pm
	Tuesday (30/5/2017)—9:00am-11:00pm
Social Services	Wednesday (31/5/2017)—9:00am –11:00pm
	Thursday (1/6/2017)—9:00am –6:30pm
<b>Human Services</b>	Thursday (1/6/2017)—6:30pm –11:00pm

Monday, 29 May 2017		
	Health Portfolio	
	Department of Health (DoH)	
	Department of Treatm (Doll)	
TIME	PROGRAM	
<b>9:00am – 11.00am</b> (120 mins)	Cross Portfolio Outcomes/ Corporate Matters	
11:00am – 11:15am (15 mins)	Break	
11:15am – 12:30pm (75 mins)	Outcome 4: Individual Health Benefits	
	Program 4.1: Medical Benefits	
	Program 4.2: Hearing Services	
	Program 4.3: Pharmaceutical Benefits	
	Program 4.4: Private Health Insurance	
	Program 4.5: Medical Indemnity	
	Program 4.6: Dental Services	
	Program 4.7: Health Benefit Compliance	
	Program 4.8: Targeted Assistance – Aids and Appliances	
12:30pm – 1:30pm (60 mins)	Lunch	
1:30pm – 3:30pm	Outcome 4: Individual Health Benefits (cont.)	
(120 mins)		
	Program 4.1: Medical Benefits	
	Program 4.2: Hearing Services	
	Program 4.3: Pharmaceutical Benefits	
	Program 4.4: Private Health Insurance	
	Program 4.5: Medical Indemnity	
	Program 4.6: Dental Services	

	Program 4.7: Health Benefit C	'omnliance		
	Program 4.8: Targeted Assista		nces	
	110gram 4.0. Targeted Assista	nec – Alus and Appha	necs	
3:30pm – 3:45pm	Break			
	Бтейк			
(15 mins)				
2.45nm 5.00nm	Outcome 4. Individual Healt	th Donofita (cont.)		
3:45pm – 5:00pm	Outcome 4: Individual Healt	in Benefits (cont.)		
(75 mins)				
	D 41 M 1: 1 D C:			
	Program 4.1: Medical Benefits			
	Program 4.2: Hearing Services			
	Program 4.3: Pharmaceutical I			
	Program 4.4: Private Health In			
	Program 4.5: Medical Indemn	ıty		
	Program 4.6: Dental Services			
	Program 4.7: Health Benefit C			
	Program 4.8: Targeted Assista	nce – Aids and Applia	nces	
<b>5:00pm – 6:30pm</b> (90 mins)	Outcome 5: Regulation, Safe	ety and Protection		
	Program 5.1: Protect the Healt	th and Safety of the Co	mmunity Through	
	Regulation			
	Program 5.2: Health Protection	n and Emergency Resp	oonse	
	Program 5.3: Immunisation			
	Therapeutic Goods Administra	ation		
6:30pm – 7:30pm	Dinner			
(60 mins)				
<b>7:30pm – 9:30pm</b> (120 mins)	Outcome 1: Health System P	Policy, Design and In	novation	
(120 IIIIIs)	Program 1.1: Health Policy Re	ecearch and Analysis		
	Program 1.2: Health Innovation and Technology Program 1.3: Health Infrastructure Program 1.4: Health Peak and Advisory Bodies			
	Program 1.5: International Pol	-		
	Australian Digital Health Age			
	National Health and Medical H	•		
	National Health and Medical F	Research Council		
0.20nm 0.45nm	Break			
9:30pm – 9:45pm (15 mins)	Біейк			
(13 mins)				
0.45nm 11.00nm	Outcome 1. Health System Deliev, Design and Imperation			
<b>9:45pm–11:00pm</b> (75 mins)	Outcome 1: Health System Policy, Design and Innovation  Program 1.1: Health Policy Research and Analysis			
(13 111118)				
	Program 1.2: Health Innovation	-		
	•	<b></b>		
	Program 1.3: Health Infrastruc			
	Program 1.4: Health Peak and	-		
	Program 1.5: International Policy			
	Association District 11 A			
	Australian Digital Health Age	•		
	Australian Digital Health Age National Health and Medical I	•		
Duon and baseles	National Health and Medical I	Research Council	11.15	
Proposed breaks		•	11:15am 1:30pm	

Afternoon tea	3:30pm	3:45pm
Dinner	6:30pm	7:30pm
Evening Break	9:30pm	9:45pm

Committee Chair: Senator Jonathon Duniam
Contact: Community Affairs Committee Secretariat—(02) 6277 3515
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au
Committee Room 2S1—(02) 6277 5843

Tuesday, 30 May 2017		
	Health Portfolio	
	Department of Health (DoH)	
TIME	PROGRAM	
<b>9:00am – 11:00am</b> (120 mins)	Outcome 2: Health Access and Support Services	
(120 IIIIIS)	Program 2.1: Mental Health	
	Program 2.3: Health Workforce	
	Program 2.4: Preventative Health and Chronic Disease Support	
	Program 2.5: Primary Health Care Quality and Coordination	
	Program 2.6: Primary Care Practice Incentives	
	Program 2.7: Hospital Services	
	National Mental Health Commission Independent Hospital Pricing Authority	
	independent Hospital Fricing Authority	
11:00am – 11:15am (15 mins)	Break	
<b>11:15am – 1:15pm</b> (120 mins)	Outcome 2: Health Access and Support Services (cont.)	
	Program 2.1: Mental Health	
	Program 2.3: Health Workforce	
	Program 2.4: Preventative Health and Chronic Disease Support Program 2.5: Primary Health Care Quality and Coordination	
	Program 2.6: Primary Care Practice Incentives	
	Program 2.7: Hospital Services	
	National Mental Health Commission	
	Independent Hospital Pricing Authority	
1:15pm – 2:15pm (60 mins)	Lunch	
(OO minis)		
<b>2:15pm – 3:00pm</b> (45 mins)	Outcome 2: Health Access and Support Services (cont.)	
	Program 2.1: Mental Health	
	Program 2.3: Health Workforce	
	Program 2.4: Preventative Health and Chronic Disease Support Program 2.5: Primary Health Care Quality and Coordination	
	Program 2.6: Primary Care Practice Incentives	
	Program 2.7: Hospital Services	
	National Mental Health Commission	
	Independent Hospital Pricing Authority	
<b>3:00pm – 4:00pm</b> (60 mins)	Outcome 6: Ageing and Aged Care	
(oo mina)	Program 6.1: Access and Information	
	Program 6.2: Home and Support Care	
	Program 6.3: Residential and Flexible Care	
	Program 6.4: Aged Care Quality	
	Australian Aged Care Quality Agency	
1.00nm 1.15	Australian Aged Care Complaints Commissioner	
4:00pm – 4:15pm	Break	

(15 mins)			
<b>4:15pm – 6.00pm</b> (105 mins)	Outcome 6: Ageing and Aged Care (cont.)		
(100 mms)	Program 6.1: Access and	d Information	
	Program 6.2: Home and		
	Program 6.3: Residentia	l and Flexible Care	
	Program 6.4: Aged Care	Quality	
	Australian Aged Care Q		
	Australian Aged Care C	omplaints Commission	ner
6:00pm – 7:00pm (60 mins)	Dinner		
(oo minis)			
<b>7:00pm – 9:00pm</b> (120 mins)	Outcome 6: Ageing and Aged Care (cont.)		
	Program 6.1: Access and	d Information	
	Program 6.2: Home and		
	Program 6.3: Residential and Flexible Care		
	Program 6.4: Aged Care	- •	
	Australian Aged Care Q		
	Australian Aged Care C	omplaints Commissior	ner
9:00pm – 9:15pm (15 mins)	Break		
<b>9:15pm – 11:00pm</b> (105 mins)	Outcome 3: Sport and Recreation		
	Program 3.1: Sport and Recreation		
	Australian Sports Anti-I		ADA)
	Australian Sports Comn	nission	·
Proposed breaks	Morning tea	11:00am	11:15am
*	Lunch	12:30pm	1:30pm
	Afternoon tea	4:00pm	4:15pm
	Dinner	6:00pm	7:00pm
	Evening Break	9:00pm	9:15pm

Committee Chair: Senator Jonathon Duniam
Contact: Community Affairs Committee Secretariat—(02) 6277 3515
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au
Committee Room 2S1—(02) 6277 5843

ross Outcomes/ Corporate Matters  reak  rutcome 3: Disability and Carers  rogram 3.1: Disability, Mental Health and Carers  rogram 3.2: National Disability Insurance Scheme ational Disability Insurance Agency  rutcome 3: Disability and Carers (cont.)
ross Outcomes/ Corporate Matters  reak  rutcome 3: Disability and Carers  rogram 3.1: Disability, Mental Health and Carers  rogram 3.2: National Disability Insurance Scheme ational Disability Insurance Agency
ross Outcomes/ Corporate Matters  reak  rutcome 3: Disability and Carers  rogram 3.1: Disability, Mental Health and Carers  rogram 3.2: National Disability Insurance Scheme  ational Disability Insurance Agency
ross Outcomes/ Corporate Matters  reak  rutcome 3: Disability and Carers  rogram 3.1: Disability, Mental Health and Carers  rogram 3.2: National Disability Insurance Scheme  ational Disability Insurance Agency
reak  Futcome 3: Disability and Carers  rogram 3.1: Disability, Mental Health and Carers  rogram 3.2: National Disability Insurance Scheme  ational Disability Insurance Agency
reak  Futcome 3: Disability and Carers  rogram 3.1: Disability, Mental Health and Carers  rogram 3.2: National Disability Insurance Scheme  ational Disability Insurance Agency
rogram 3.1: Disability, Mental Health and Carers rogram 3.2: National Disability Insurance Scheme ational Disability Insurance Agency
rogram 3.1: Disability, Mental Health and Carers rogram 3.2: National Disability Insurance Scheme ational Disability Insurance Agency
rogram 3.2: National Disability Insurance Scheme ational Disability Insurance Agency
ational Disability Insurance Agency unch
unch
outcome 3. Disability and Carars (cont.)
utcome 3. Disability and Carars (cont.)
rogram 3.1: Disability, Mental Health and Carers
rogram 3.2: National Disability Insurance Scheme
ational Disability Insurance Agency
reak
outcome 3: Disability and Carers (cont.)
rogram 3.1: Disability, Mental Health and Carers
rogram 3.2: National Disability Insurance Scheme
ational Disability Insurance Agency
outcome 1: Social Security
rogram 1.1: Family Tax Benefit
rogram 1.2: Child Payments
rogram 1.3: Income Support for Vulnerable People
rogram 1.4: Income Support for People in Special Circumstances
rogram 1.5: Supplementary Payments and Support for Income Support
ecipients
rogram 1.6: Income Support for Seniors rogram 1.7: Allowances and Concessions for Seniors
rogram 1.8: Income Support for People with Disability
rogram 1.9: Income Support for Carers
rogram 1.10: Working Age Payments
rogram 1.11: Student Payments
inner

7:30pm – 9:00pm	Outcome 1: Social Security (cont.)		
(90 mins)			
	Program 1.1: Family Tax Bend	efit	
	Program 1.2: Child Payments		
	Program 1.3: Income Support		
	Program 1.4: Income Support		
	Program 1.5: Supplementary I	Payments and Support	for Income Support
	Recipients		
	Program 1.6: Income Support		
	Program 1.7: Allowances and		
	Program 1.8: Income Support		ility
	Program 1.9: Income Support		
	Program 1.10: Working Age F	•	
	Program 1.11: Student Paymer	nts	
9:00pm – 9:15pm	Break		
(15 mins)			
(10 mins)			
9:15pm – 11:00pm	Outcome 1: Social Security (cont.)		
(105 mins)	Successive 21 Documents (control)		
	Program 1.1: Family Tax Bend	efit	
	Program 1.2: Child Payments		
	Program 1.3: Income Support	for Vulnerable People	
	Program 1.4: Income Support for People in Special Circumstances Program 1.5: Supplementary Payments and Support for Income Support		
	Recipients		T I
	Program 1.6: Income Support	for Seniors	
	Program 1.7: Allowances and Concessions for Seniors Program 1.8: Income Support for People with Disability		
	Program 1.9: Income Support		
	Program 1.10: Working Age F		
	Program 1.11: Student Payme	•	
	g a grant a gr		
Proposed breaks	Morning tea	11:00am	11:15am
	Lunch	12:30pm	1:30pm
	A Cc	3:30pm	3:45pm
	Afternoon tea	3.50pm	3.43pm
	Dinner	6:30pm	7:30pm

Committee Chair: Senator Jonathon Duniam		
Contact: Community Affairs Committee Secretariat—(02) 6277 3515		
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au		
Committee Room 2S1—(02) 6277 5843		

Thursday, 1 June 2	2017
<u>.</u>	Social Services Portfolio (inc. Human Services)
	Department of Social Services (DSS)
TIME	PROGRAMME
	IROURAMME
<b>9:00am – 11:00am</b> (120 mins)	Outcome 4: Housing
	Program 4.1: Housing and Homelessness Program 4.2: Affordable Housing
11:00am – 11:15am (15 mins)	Break
11:15am – 12:30pm (75 mins)	Outcome 4: Housing (cont.)
,	Program 4.1: Housing and Homelessness Program 4.2: Affordable Housing
12:30pm – 1:30pm (60 mins)	Lunch
1:30pm – 3:45pm (135 mins)	Outcome 2: Families and Communities
	Program 2.1: Families and Communities Program 2.2: Paid Parental Leave Program 2.3: Social and Community Services
3:45pm – 4:00pm (15 mins)	Break
<b>4:00pm – 6:30pm</b> (150 mins)	Outcome 2: Families and Communities (cont.)
(100 mms)	Program 2.1: Families and Communities Program 2.2: Paid Parental Leave
	Program 2.3: Social and Community Services
6:30pm – 7:30pm (60 mins)	Dinner
	Department of Human Services (DHS)
<b>7:30pm – 8:30pm</b> (60 mins)	Cross Outcomes/ Corporate Matters
<b>8:30pm – 9:30pm</b> (60 mins)	Outcome 1: Support individuals, families and communities to achieve greater self-sufficiency; through the delivery of policy advice and high quality accessible social, health and child support services and other payments; and support providers and businesses through convenient and efficient service delivery.
	Program 1.1: Services to the Community - Social Security and Welfare Program 1.2: Services to the Community - Health

	Program 1.3: Child Support			
9:30pm – 9:45pm (15 mins)	Break			
<b>9:45pm – 11:00pm</b> (75 mins)	Outcome 1: Support individuals, families and communities to achieve greater self-sufficiency; through the delivery of policy advice and high quality accessible social, health and child support services and other payments; and support providers and businesses through convenient and efficient service delivery. (cont.)			
	Program 1.1: Services to the Community - Social Security and Welfare			
	Program 1.2: Services to the Community - Health			
	Program 1.3: Child Support			
		T	T	
Proposed breaks	Morning tea	11:00am	11:15am	
	Lunch	12:30pm	1:30pm	
	Afternoon tea	3:45pm	4:00pm	
	Dinner	6:30pm	7:30pm	
	Evening Break	9:30pm	9:45pm	

Committee Chair: Senator Jonathon Duniam		
Contact: Community Affairs Committee Secretariat—(02) 6277 3515		
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au		
Committee Room 2S1—(02) 6277 5843		