SENATE COMMUNITY AFFAIRS LEGISLATION COMMITTEE

Public Hearings: BUDGET ESTIMATES 2015-6

Monday 1 June to Thursday 4 June 2015

Committee Room 2S1, Parliament House, Canberra ACT

To be televised on Channel 112 /Radio 90.3, http://www.aph.gov.au/News_and_Events/Watch_Parliament

Departmental Attendance Summary

Health—Monday-Tuesday (1/6/2015-2/6/2015)—9:00am–11:00pm

Human Services—Wednesday (3/6/2015)—9:00am-3:55pm

Social Services—Wednesday (3/6/2015)—3:55pm-11:00pm

—Thursday (4/6/2015)—9.00am–11.00pm

MONDAY, 1 JUNI	E 2015	Committee Room 2S1		
	HEALTH PORT	FOLIO		
	Department of Health (DoH)			
	•			
TIME	PROGRAM			
0.00 10.20	777 1 CD (C1) / C	. 35.4		
9:00am – 10:30am	Whole of Portfolio/ Corpo Australian Institute of Hea			
(90 mins)	Australian institute of Hea	itti and werrare		
10:30am – 10:45am	Break			
(15 mins)				
10:45am – 11:45am	Whole of Portfolio/ Corpo			
(60 mins)	Australian Institute of Hea	lth and Welfare		
11:45am – 12:45pm	Outcome 5: Primary Heal	th Care		
(60 mins)	Outcome 3. 1 minut y freus	un cure		
/	Program 5.1: Primary Care	Financing, Quality and Access		
	Program 5.2: Primary Care Practice Incentives			
	Program 5.4: Mental Health			
	Program 5.5: Rural Health Services			
	National Mental Health Commission (NMHC)			
	Medicare Locals			
	GP SuperClinics			
12:45pm – 1:45pm	Lunch			
(60 mins)				
1:45pm – 3:45pm (120 mins)	Outcome 5: Primary Heal	th Care (cont)		
	Program 5.1: Primary Care Financing, Quality and Access			
	Program 5.2: Primary Care Practice Incentives			
	Program 5.4: Mental Health			
	Program 5.5: Rural Health	Services		

	National Mental Health Commission (NMHC)				
	Medicare Locals				
	GP SuperClinics				
3:45pm – 4:00pm	Break				
(15 mins)					
4:00pm – 5:20pm (80 mins)	Outcome 4: Acute Care				
	Program 4.1: Public Hospitals and Information				
	Independent Hospital P	ricing Authority			
5:20pm – 6:30pm	Outcome 3: Access to Medical and Dental Services				
(70 mins)	Program 3.1: Medicare	Sarvicas			
	Program 3.2: Targeted				
			ervices & Radiation Oncology		
	Program 3.4: Medical I		ervices & radiation oneology		
	Program 3.5: Hearing S	•			
	Program 3.6: Dental Se				
6:30pm – 7:30pm	Dinner				
(60 mins)					
-			• ()		
7:30pm – 9:35pm (125 mins)	Outcome 3: Access to Medical and Dental Services (cont)				
	Program 3.1: Medicare				
	Program 3.2: Targeted Assistance—Medical				
	Program 3.3: Pathology, Diagnostic Imaging Services & Radiation Oncology				
	Program 3.5: Hearing Services				
	Drogram 3 5. Hagring	•			
	Program 3.5: Hearing S	Services			
	Program 3.5: Hearing S Program 3.6: Dental Se	Services			
9:35pm – 9:50pm (15 mins)		Services			
(15 mins)	Program 3.6: Dental Se	Services rvices			
	Program 3.6: Dental Se Break Outcome 6: Private H	services rvices ealth			
(15 mins) 9:50pm-11:00pm	Program 3.6: Dental Se Break Outcome 6: Private H Program 6.1: Private H	ealth Insurance			
(15 mins) 9:50pm-11:00pm	Program 3.6: Dental Se Break Outcome 6: Private H Program 6.1: Private H Private Health Insurance	ealth ealth Insurance ee Administration Counc	eil (PHIAC)		
(15 mins) 9:50pm-11:00pm	Program 3.6: Dental Se Break Outcome 6: Private H Program 6.1: Private H	ealth ealth Insurance ee Administration Counc	eil (PHIAC)		
(15 mins) 9:50pm-11:00pm (70 mins)	Program 3.6: Dental Se Break Outcome 6: Private H Program 6.1: Private H Private Health Insurance Private Health Insurance	ealth ealth Insurance e Administration Counce on Ombudsman (PHIO)	,		
(15 mins) 9:50pm-11:00pm	Program 3.6: Dental Se Break Outcome 6: Private H Program 6.1: Private H Private Health Insurance Private Health Insurance Morning tea	ealth ealth Insurance e Administration Counce the Ombudsman (PHIO)	10:45am		
(15 mins) 9:50pm-11:00pm (70 mins)	Program 3.6: Dental Se Break Outcome 6: Private H Program 6.1: Private H Private Health Insurance Private Health Insurance Morning tea Lunch	ealth ealth Insurance re Administration Counce Ombudsman (PHIO) 10:30am 12:45pm	10:45am 1:45pm		
(15 mins) 9:50pm-11:00pm (70 mins)	Program 3.6: Dental Se Break Outcome 6: Private H Program 6.1: Private H Private Health Insurance Private Health Insurance Morning tea	ealth ealth Insurance e Administration Counce the Ombudsman (PHIO)	10:45am		

	Committee Chair: Senator Zed Seselja
	Contact: Secretariat (02) 6277 3516
ſ	Email: community.affairs.sen@aph.gov.au
ſ	Committee Room 2S1 (02) 6277 5843

TUESDAY, 2 JUN	E 2015	Committee Room 2S1		
10202111,2001	HEALTH PORTFOLI			
	Department of Health (DoH)			
	Department of Health (DoH)			
TIME	DDOCD AM			
TIME	PROGRAM			
9:00am – 10:30am	Outcome 2: Access to Pharmaceutical Services			
(90 mins)	Outcome 2: Access to Pharmaceutical Services			
(50 mms)	Program 2.1: Community Pharmacy and Pharmaceutical Awareness			
	Program 2.2: Pharmaceuticals and Pharmaceutical Services			
	Program 2.3: Targeted Assistance—Pharmaceuticals			
	Program 2.4: Targeted Assistance—			
10:30am – 10:45am	Break			
(15 mins)				
10.45 12.25	O-47. H	D1-4 C-6-4 1 O14		
10:45am – 12:25pm (100 mins)	Outcome 7: Health Infrastructure	, Regulation, Safety and Quality		
	Program 7.1: e-Health			
	Program 7.2: Health Information			
	Program 7.3: International Policy E Program 7.4: Research Capacity an			
	Program 7.5: Health Infrastructure	d Quanty		
	Program 7.6: Blood and Organ Dor	nation		
	Program 7.7: Regulatory Policy			
	Organ and Tissue Authority			
	Therapeutic Goods Administration			
	National Blood Authority			
	National e-Health Transition Authority (NeHTA)			
	National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme			
	(NICNAS)			
12:25pm – 1:25pm	Lunch			
(60 mins)				
1:25pm – 1:55pm (30 mins)	Outcome 7: Health System Capaci	ty and Quality (cont)		
	Program 7.1: e-Health			
	Program 7.2: Health Information			
	Program 7.3: International Policy E			
	Program 7.4: Research Capacity an	d Quality		
	Program 7.5: Health Infrastructure	action		
	Program 7.6: Blood and Organ Dor Program 7.7: Regulatory Policy	iation		
	Organ and Tissue Authority			
	Therapeutic Goods Administration			
	National Blood Authority			
	National e-Health Transition Author	ority (NeHTA)		
	National Industrial Chemicals Noti			
	(NICNAS)			

1:55pm – 3:30pm (95 mins)					
,	Program 8.1: Workforce and Rural Distribution				
	Program 8.2: Workforce Development and Innovation				
3:30pm – 4.00pm (30 mins)	Outcome 1: Population Health				
	Program 1.1: Public Health, Chronic Disease and Palliative Care Program 1.2: Drug Strategy Program 1.3: Immunisation Cancer Australia National Health and Medical Research Council Food Standards Australia New Zealand (FSANZ)				
4:00pm – 4:15pm (15 mins)	Break				
4:15pm – 6.15pm (120 mins)	Outcome 1: Populatio	n Health (cont)			
	Program 1.1: Public Health, Chronic Disease and Palliative Care Program 1.2: Drug Strategy Program 1.3: Immunisation National Health and Medical Research Council Food Standards Australia New Zealand (FSANZ)				
6:15pm – 7:15pm (60 mins)	Dinner				
7:15pm – 9:15pm (120 mins)	Outcome 9: Biosecurity and Emergency Response				
	Program 9.1: Health Emergency Planning and Response				
9:15pm – 9:30pm (15 mins)	Break				
9:30pm – 11:00pm (90 mins)	Outcome 10: Sport an	d Recreation			
,	Program 10.1: Sport and Recreation Australian Sports Anti-Doping Authority (ASADA) Australian Sports Commission (ASC) Australian Sports Foundation (ASF)				
Proposed breaks	Morning tea	10:30am	10:45am		
	Lunch	12:30pm	1:30pm		
	Afternoon tea	4:00pm	4:15pm		
	Dinner	6:10pm	7:10pm		
	Evening Break	9:10pm	9:25pm		

Committee Chair: Senator Zed Seselja
Contact: Secretariat (02) 6277 3516
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au
Committee Room 2S1 (02) 6277 5843

WEDNESDAY, 3 J	TUNE 2015 Committee Room 2S1		
,	HUMAN SERVICES PORTFOLIO		
	Department of Human Services (DHS)		
TIME	PROGRAM		
9:00am – 9:50am (50 mins)	Australian Hearing		
9:50am – 10:25am (35 mins)	Whole of Department—Corporate Matters		
10:25am – 10:40am (15 mins)	Break		
10:40am – 12:00pm (80 mins)	Whole of Department—Corporate Matters		
12:00pm – 1:00pm (60 mins)	Lunch		
1:00pm – 3:40pm (160 mins)	Outcome 1: Support individuals, families and communities to achieve greater self-sufficiency; through the delivery of policy advice and high quality accessible social, health and child support services and other payments; and support providers and businesses through convenient and efficient service delivery.		
	Program 1.1: Services to the Community - Social Security and Welfare Program 1.2: Services to the Community - Health Program 1.3: Child Support		
3:40pm – 3:55pm (15 mins)	Break		
	SOCIAL SERVICES PORTFOLIO		
	Department of Social Services (DSS)		
3:55pm – 6:30pm (155 mins)	Cross Outcomes/ Corporate Matters Grant Programs		
6:30pm – 7:30pm (60 mins)	Dinner		
7:30pm – 8:15pm (45 mins)	Cross Outcomes/ Corporate Matters (cont) Grant Programs		
8:15pm – 9:30pm (85 mins)	Outcome 4: Housing		
	Program 4.1: Housing and Homelessness Program 4.2: Affordable Housing		

9.30pm – 9.45pm	Break				
(15mins)					
9:30pm - 11:00pm	Outcome 2: Families and	d Communities	S		
(90 mins)					
	Program 2.1: Families and Communities				
	Program 2.2: Paid Parental Leave				
	Program 2.3: Social and C	Program 2.3: Social and Community Services			
Proposed breaks	Morning tea	10:25am	10:40am		
	Lunch	12:00pm	1:00pm		
	Afternoon tea	3.40pm	3.55pm		
	Dinner	6:30pm	7:30pm		
	Evening Break	9:30pm	9:45pm		

Committee Chair: Senator Zed Seselja	
Contact: Secretariat (02) 6277 3516	
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au	
Committee Room 2S1 (02) 6277 5843	

THURSDAY, 4 JU	NE 2015 Committee Room 2S1		
	SOCIAL SERVICES PORTFOLIO		
	Department of Social Services (DSS)		
9:00am – 10:20am	Outcome 2: Families and Communities (cont)		
(80 mins)			
	Program 2.1: Families and Communities		
	Program 2.2: Paid Parental Leave Program 2.3: Social and Community Services		
	Program 2.3: Social and Community Services		
10:20am – 10:35am	Break		
(15 mins)	Break		
()			
10:35am – 11:20am (45 mins)	Outcome 2: Families and Communities (cont)		
	Program 2.1: Families and Communities		
	Program 2.2: Paid Parental Leave		
	Program 2.3: Social and Community Services		
11 20 12 20			
11:20am – 12:30pm (70 mins)	Outcome 1: Social Security		
	Program 1.1: Family Tax Benefit		
	Program 1.2: Child Payments		
	Program 1.3: Income Support for Vulnerable People		
	Program 1.4: Income Support for People in Special Circumstances		
	Program 1.5: Supplementary Payments and Support for Income Support Recipients Program 1.6: Income Support for Soviers		
	Program 1.6: Income Support for Seniors Program 1.7: Allowances and Concessions for Seniors		
	Program 1.8: Income Support for People with Disability		
	Program 1.9: Income Support for Carers		
	Program 1.10: Working Age Payments		
	Program 1.11: Student Payments		
12:30pm –1:30pm	Lunch		
(60 mins)	Lunch		
(= =)			
1:30pm – 3:00pm (90 mins)	Outcome 1: Social Security (cont)		
	Program 1.1: Family Tax Benefit		
	Program 1.2: Child Payments		
	Program 1.4: Income Support for Vulnerable People		
	Program 1.4: Income Support for People in Special Circumstances Program 1.5: Supplementary Payments and Support for Income Support Recipients		
	Program 1.5: Supplementary Payments and Support for Income Support Recipients Program 1.6: Income Support for Seniors		
	Program 1.7: Allowances and Concessions for Seniors		
	Program 1.8: Income Support for People with Disability		
	Program 1.9: Income Support for Carers		
	Program 1.10: Working Age Payments		
	Program 1.11: Student Payments		

3:00pm - 4:30pm	Outcome 3: Ageing a	Outcome 3: Ageing and Aged Care				
(90 mins)	Program 3.1: Access and Information					
	Program 3.2: Home St					
	Program 3.3: Home C	* *				
	Program 3.4: Residential and Flexible Care					
	Program 3.5: Workforce and Quality					
		Program 3.6: Ageing and Service Improvement				
	Aged Care Quality Ag	gency				
4:30pm – 4:45pm	Break					
(15 mins)						
4:45pm – 6:30pm (105 mins)	Outcome 5: Disabilit	y and Carers				
	Program 5.1: Disabilit	•				
	Program 5.2: National	•	ce Scheme			
	National Disability Ins	surance Agency				
6:30pm – 7:30pm (60 mins)	Dinner					
7:30pm – 8:10pm (40 mins)	Outcome 5: Disabilit	y and Carers (cor	nt)			
(10 mms)	Program 5.1: Disabilit	tv. Mental Health a	nd Carers Scheme			
		Program 5.1: Disability, Mental Health and Carers Scheme Program 5.2: National Disability Insurance Scheme				
	National Disability Insurance Agency					
8:10pm – 9:00pm (50 mins)	Outcome 2: Families and Communities					
	Program 2.4: Support for Child Care System					
	Program 2.5: Child Care Benefit Program 2.6: Child Care Rebate					
	Program 2.7: Child Care Subsidy					
9:00pm – 9:15pm (15 mins)	Break					
0.45 44.00		10	()			
9:15pm – 11:00pm (105 mins)	Outcome 2: Families and Communities (cont)					
	Program 2.4: Support		eem			
	Program 2.5: Child Ca Program 2.6: Child Ca					
	Program 2.7: Child Ca					
Proposed breeks	Morning tea	10:20am	10:35am			
Proposed breaks	Lunch	12:30pm	1:30pm			
	Afternoon tea	4:30pm	4:45pm			
	Dinner 6:30pm 7:30pm					
	Evening Break	9:00pm	9:15pm			

Committee Chair: Senator Zed Seselja	
Contact: Secretariat (02) 6277 3516	
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au	
Committee Room 2S3 (02) 6277 5843	