## SENATE COMMUNITY AFFAIRS LEGISLATION COMMITTEE

## Public Hearings: ADDITIONAL BUDGET ESTIMATES 2016–17

## Wednesday 1 March to Thursday 2 March 2017

## Committee Room 2S1, Parliament House, Canberra ACT

To be televised on Channel 112 /Radio 90.3, http://www.aph.gov.au/News and Events/Watch Parliament

**Departmental Attendance Summary** 

<u>Health</u>—Wednesday (1/03/2017)—9:00am–11:00pm <u>Human Services</u> —Thursday (2/03/2017)—9:00am–12:30pm <u>Social Services</u>—Thursday (2/03/2017)—1:30pm –11:00pm

	HEALTH PORTFOLIO		
	Department of Health (DoH)		
TIME	PROGRAM		
9:00am – 10:00am	Cross Portfolio Outcomes/ Corporate Matters		
(60 mins)	Australian Institute of Health and Welfare		
<b>10:00am – 10:30am</b> (30/180 mins)	Outcome 4: Individual Health Benefits		
(00,100 mmb)	Program 4.1: Medical Benefits Program 4.2: Hearing Services		
	Program 4.3: Pharmaceutical Benefits Program 4.4: Private Health Insurance		
	Program 4.5: Medical Indemnity Program 4.6: Dental Services		
	Program 4.7: Health Benefit Compliance Program 4.8: Targeted Assistance – Aids and Appliances		
10:30am – 10:45am (15 mins)	Break		
<b>10:45am – 1:15pm</b> (150/180 mins)	Outcome 4: Individual Health Benefits (cont.)		
	Program 4.1: Medical Benefits		
	Program 4.2: Hearing Services Program 4.3: Pharmaceutical Benefits		
	Program 4.4: Private Health Insurance Program 4.5: Medical Indemnity		
	Program 4.6: Dental Services		
	Program 4.7: Health Benefit Compliance Program 4.8: Targeted Assistance – Aids and Appliances		
1:15pm – 2:15pm (60 mins)	Lunch		

<b>2:15pm – 4:15pm</b> (120 mins)	Outcome 2: Health Access and Support Services		
· · · · · · · · · · · · · · · · · · ·	Program 2.1: Mental Health Program 2.3: Health Workforce		
	Program 2.4: Preventative Health and Chronic Disease Support		
	Program 2.5: Primary Health Care Quality and Coordination Program 2.6: Primary Care Practice Incentives		
	Program 2.7: Hospital Services		
	Food Standards Australia and New Zealand (FSANZ)		
	National Mental Health Commission (NMHC)		
4:15pm – 4:30pm (15 mins)	Break		
<b>4:30pm - 6:30pm</b> (120 mins)	Outcome 6: Ageing and Aged Care		
· · ·	Program 6.1: Access and Information		
	Program 6.2: Home and Support Care		
	Program 6.3: Residential and Flexible Care		
	Program 6.4: Aged Care Quality		
6:30pm – 7:30pm (60 mins)	Dinner		
<b>7:30pm – 8.15pm</b> (45 mins)	Outcome 5: Regulation, Safety and Protection		
	Program 5.1: Protect the Health and Safety of the Community Through Regulation		
	Program 5.2: Health Protection and Emergency Response		
	Program 5.3: Immunisation		
	National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme (NICNAS)		
<b>8:15pm – 9:00pm</b> (45/90 mins)	Outcome 1: Health System Policy, Design and Innovation		
	Program 1.1: Health Policy Research and Analysis		
	Program 1.2: Health Innovation and Technology		
	Program 1.3: Health Infrastructure		
	Program 1.4: Health Peak and Advisory Bodies		
	Program 1.5: International Policy National Health and Medical Research Council		
9:00pm – 9:15pm (15 mins)	Break		
(15 mins)			
<b>9:15pm – 10.00pm</b> (45/90 mins)	Outcome 1: Health System Policy, Design and Innovation (cont.)		
``´´	Program 1.1: Health Policy Research and Analysis		
	Program 1.2: Health Innovation and Technology		
	Program 1.3: Health Infrastructure		
	Program 1.4: Health Peak and Advisory Bodies		
	Program 1.5: International Policy National Health and Medical Research Council		
<b>10:00pm – 11:00pm</b> (60 mins)	Outcome 3: Sport and Recreation		
<b>10:00pm – 11:00pm</b> (60 mins)	-		
	Program 3.1: Sport and Recreation		
	-		

Proposed breaks	Morning tea	10:30am	10:45am
	Lunch	1:15pm	2:15pm
	Afternoon tea	4:15pm	4:30pm
	Dinner	6:30pm	7:30pm
	Evening Break	9:00pm	9:15pm

Committee Chair: Senator Jonathon DuniamContact: Community Affairs Committee Secretariat (02) 6277 3515Email: community.affairs.sen@aph.gov.auCommittee Room 2S1 (02) 6277 5843

THURSDAY, 2 MA	ARCH 2017	
	HUMAN SERVICES PORTFOLIO	
	Department of Human Services (DHS)	
TIME	PROGRAM	
<b>9:00am – 10:00am</b> (60 mins)	Cross Portfolio Outcomes/ Corporate Matters	
<b>10:00am – 10:30am</b> (30/135 mins)	Outcome 1: Support individuals, families and communities to achieve greater self-sufficiency; through the delivery of policy advice and high quality accessible social, health and child support services and other payments; and support providers and businesses through convenient and efficient service delivery.	
	Program 1.1: Services to the Community - Social Security and Welfare Program 1.2: Services to the Community - Health Program 1.3: Child Support	
10:30am – 10:45am (15 mins)	Break	
<b>10:45am – 12:30pm</b> (105/135 mins)	Outcome 1: Support individuals, families and communities to achieve greater self-sufficiency; through the delivery of policy advice and high quality accessible social, health and child support services and other payments; and support providers and businesses through convenient and efficient service delivery. (cont.)	
	Program 1.1: Services to the Community - Social Security and Welfare Program 1.2: Services to the Community - Health Program 1.3: Child Support	
12:30pm – 1:30pm (60 mins)	Lunch	
	SOCIAL SERVICES PORTFOLIO	
	Department of Social Services (DSS)	
TIME	PROGRAM	
<b>1:30pm – 2:30pm</b> (60 mins)	Cross Portfolio Outcomes/ Corporate Matters	
<b>2.30pm – 3.15pm</b> (45 mins)	Outcome 4: Housing	
(	Program 4.1: Housing and Homelessness Program 4.2: Affordable Housing	
<b>3:15pm – 4:00pm</b> (45/150 mins)	Outcome 1: Social Security	
	Program 1.1: Family Tax BenefitProgram 1.2: Child PaymentsProgram 1.3: Income Support for Vulnerable PeopleProgram 1.4: Income Support for People in Special CircumstancesProgram 1.5: Supplementary Payments and Support for Income Support RecipientsProgram 1.6: Income Support for SeniorsProgram 1.7: Allowances and Concessions for SeniorsProgram 1.8: Income Support for People with Disability	

	Dinner Evening Break	6:30pm 9:00pm	7:30pm 9:15pm	
	Afternoon tea	3.45pm	4.00pm	
	Lunch	12:30pm	1:30pm	
Proposed breaks	Morning tea	10:30am	10:45am	
		-	1	
(100 mins)	Program 2.3: Social and Community Services			
	Program 2.2: Paid Parental Leave			
	Program 2.1: Families and Communities			
<b>9:20pm – 11:00pm</b>	Outcome 2: Families and Communities			
(15 mins)				
9:05pm – 9:20pm	Break			
(95/125 mins)	National Disability Insurance Agency			
	Program 3.1: Disability, Mental Health and Carers Program 3.2: National Disability Insurance Scheme			
7:30pm – 9:05pm	Outcome 3: Disability and Carers (cont.)			
(60 mins)	Dinner			
6:30pm – 7:30pm	Dinner			
	National Disability Insurance Agency			
	Program 3.1: Disability, Mental Health and Carers Program 3.2: National Disability Insurance Scheme			
(30/125 mins)				
6:00pm – 6:30pm	Outcome 3: Disability	and Carers		
	Program 1.11: Student Payments			
	Program 1.10: Working			
	Program 1.8: Income Support for Carers			
	Program 1.7: Allowances and Concessions for Seniors Program 1.8: Income Support for People with Disability			
	Program 1.6: Income Su Program 1.7: Allowance		0.40	
			t for Income Support Recipients	
	Program 1.3: Income Support for Vulnerable People Program 1.4: Income Support for People in Special Circumstances			
	Program 1.2: Child Payments			
(105/150 mms)	Program 1.1: Family Ta	x Benefit		
<b>4:15pm – 6:00pm</b> (105/150 mins)	Outcome 1: Social Sec	urity (cont.)		
(				
4:00pm – 4:15pm (15 mins)	Break			
	Program 1.11: Student I			
	Program 1.10: Working	apport for Carers		

Committee Chair: Senator Jonathon Duniam	
Contact: Community Affairs Committee Secretariat (02) 6277 3515	
Email: <u>community.affairs.sen@aph.gov.au</u>	
Committee Room 2S1 (02) 6277 5843	