# The Senate BUSINESS OF COMMITTEES

This document is issued as a guide to Senators Business listed is subject to change

It should be noted that times allocated for the consideration of outcomes, items and agencies within portfolios are indicative only.

Senators, staff and departments should liaise with secretariats on the progress of portfolios during the estimates process.

## SENATE FINANCE AND PUBLIC ADMINISTRATION LEGISLATION COMMITTEE

**Public Hearings:** BUDGET ESTIMATES FOR 2018–19

Monday 21 May to Friday 25 May 2018

Committee Room 2S1 Parliament House Canberra ACT

To be televised on Channel 112, Radio 90.3 http://www.aph.gov.au/News\_and\_Events/Watch\_Parliament

#### **AGENDA**

#### **MONDAY, 21 MAY 2018**

Senator the Hon. Scott	Parliament	
Ryan		
9.00am-9.45am	Department of the Senate	
(45 mins)	Outcome 1: Advisory and administrative support services to enable the	
	Senate and senators to fulfil their representative and legislative duties.	
	Program 1—Advice and support	
9.45am-10.30am	Parliamentary Budget Office	
(45 mins)	Outcome 1: Inform the Parliament by providing independent and non-	
	partisan analysis of the budget cycle, fiscal policy and the financial	
	implications of proposals.	
	Program 1—Parliamentary Budget Office	

10 /Fore 12 15	Department of Doulisment			
10.45am–12.15pm	Department of Parliamentary Services			
(1 hour 30 mins)	Outcome 1: Support the functions of Parliament and parliamentarians			
	through the provision of professional services, advice and facilities and			
	maintain Australian Parliament House.			
	Program 1.1—Parliamentary Services			
40.45	Program 1.2—Parliament House Works Program			
12.15pm-12.30pm	Parliamentary Service Commissioner			
(15 mins)				
	Prime Minister and Cabinet Portfolio			
Senator the Hon.	Australian Public Service Commission			
Michaelia Cash	Outcome 1: Increased awareness and adoption of best practice public			
1.30pm-2.30pm	administration by the public service through leadership, promotion, advice			
(1 hour)	and professional development, drawing on research and evaluation.			
	Program 1.1—Australian Public Service Commission			
	Program 1.2—Judicial Office Holders' Remuneration and Entitlements			
2.30pm-3.45pm	Office for Women			
(1 hour 15 mins)				
Senator the Hon. Anne	Workplace Gender Equality Agency			
Ruston	Outcome 1: Promote and improve gender equality in Australian workplaces			
4.00pm-5.00pm	including through the provision of advice and assistance to employers and			
(1 hour)	the assessment and measurement of workplace gender data.			
	Program 1.1—Workplace Gender Equality			
Senator the Hon.	Digital Transformation Agency			
James McGrath	Outcome 1: To improve the user experience for all Australians accessing			
5.00pm-6.00pm	government information and services by leading the design, development			
(1 hour)	and continual enhancement of whole-of-government service delivery			
	policies and standards, platforms and joined up services.			
	Program 1.1—Digital Transformation Agency			
6.00pm-6.30pm	Independent National Security Legislation Monitor			
(30 mins)				
8.00pm-8.30pm	Office of the Inspector-General of Intelligence and Security			
(30 mins)	Outcome 1: Independent assurance for the Prime Minister, senior ministers			
	and Parliament as to whether Australia's intelligence and security agencies			
	act legally and with propriety by inspecting, inquiring into and reporting on			
	their activities.			
	Program 1.1—Office of the Inspector-General of Intelligence and Security			
8.30pm-9.15pm	Office of the Official Secretary to the Governor-General			
(45 mins)	Outcome 1: The performance of the Governor-General's role is facilitated			
	through the organisation and management of official duties, management			
	and maintenance of the official household and property and administration			
	of the Australian Honours and Awards system.			
0.00	Program 1.1— Support of the Governor-General and Official Activities			
9.30pm-10.00pm	Australian National Audit Office			
(30 mins)	Outcome 1: To improve public sector performance and accountability			
	through independent reporting on Australian Government administration			
	to Parliament, the Executive and the public.			
	Program 1.1—Assurance Audit Services			
10.00 10.20	Program 1.2—Performance Audit Services			
10.00pm-10.30pm	Office of National Assessments			
(30 mins)	Outcome 1: Advancement of Australia's national interests through			
	increased government awareness of international developments affecting			
	Australia and integration, coordination and evaluation of Australia's			
	national intelligence capabilities.			
	Program 1.1—Assessment and Reports			

	Program 1.2—Coordination and Evaluation		
10.30pm-11.00pm	Office of the Commonwealth Ombudsman		
(30 mins)	Outcome 1: Fair and accountable administrative action by Australian		
	Government entities and prescribed private sector organisations, by		
	investigating complaints, reviewing administrative action and statutory		
	compliance inspections and reporting.		
	Program 1.1—Office of the Commonwealth Ombudsman		

## **TUESDAY, 22 MAY 2018**

	Prime Minister and Cabinet Portfolio		
9.00am-11.00pm	Department of the Prime Minister and Cabinet		
Senator the Hon.	Outcome 1: Provide high quality policy advice and support to the Prime		
Mathias Cormann	Minister, the Cabinet, Portfolio Ministers and Assistant Ministers including		
	through the coordination of government activities, policy development and		
	program delivery.		
	Program 1.1—Prime Minister and Cabinet		

## WEDNESDAY, 23 MAY 2018

Senator the Hon.	Finance Portfolio			
Mathias Cormann				
9.00am-10.00am	ASC Pty Ltd			
(1 hour)				
10.00am-10.30am	Australian Naval Infrastructure Pty Ltd			
(30 mins)				
10.45am-11.45am	Future Fund Management Agency			
(1 hour)	Outcome 1: Make provision for the Commonwealth's unfunded			
	superannuation liabilities, payments for the creation and development of			
	infrastructure and payments from the DisabilityCare Australia Fund and			
	Medical Research Future Fund by managing the investment activities of the			
	Future Fund, Nation-building Funds, DisabilityCare Australia Fund and			
	Medical Research Future Fund, in line with the Government's investment			
	mandates.			
	Program 1.1—Management of the Investment of the Future Fund			
	Program 1.2—Management of the Investment of the Australian Government			
	Investment Funds			
	To be examined concurrently with:			
11.15	<b>Department of Finance</b> Program 2.8—Australian Government Investment Funds			
11.45am-12.30pm	Commonwealth Superannuation Corporation			
(45 mins)	Outcome 1: Retirement and insurance benefits for scheme members and			
	beneficiaries, including past, present and future employees of the Australian			
	Government and other eligible employers and members of the Australian			
	Defence Force, through investment and administration of their			
	superannuation funds and schemes.			
	Program 1.1—Superannuation Scheme Governance			
	To be examined concurrently with <b>Department of Finance</b> Program 2.7—Public			
1.20 11.00	Sector Superannuation			
1.30pm-11.00pm	Department of Finance			
(7 hours 30 mins)	Outcome 1: Support sustainable Australian Government finances through			
	providing high quality policy advice and operational support to the			
	government and Commonwealth entities to maintain effective and efficient			
	use of public resources.			
	Program 1.1—Budget and Financial Management			
	Outcome 2: Support an efficient and high-performing public sector through			

providing leadership to Commonwealth entities in ongoing improvements to public sector governance, including through systems, frameworks, policy,
advice and service delivery.
Program 2.1: Public Sector Governance
Program 2.2: Transforming Government
Program 2.3: Property and Construction
Program 2.4: Insurance and Risk Management
Program 2.5: Technology and Procurement Services
Program 2.6: Service Delivery Office

### THURSDAY, 24 MAY 2018

Senator the Hon.	Finance Portfolio (Continued)		
Mathias Cormann	Tinance I of crono (Commuea)		
9.00am-6.00pm	<b>Department of Finance</b> (in continuation from where the committee		
(7 hours 30 mins)	suspended examination on 23 May 2018)		
	Outcome 2 (Continued)		
	Outcome 3: Support for Parliamentarians and others as required by the		
	Australian Government through the delivery of and advice on, work expenses		
	and allowances, entitlements and targeted programs.		
	Program 3.1—Ministerial and Parliamentary Services (MaPs)		
6.00pm-8.45pm	Independent Parliamentary Expenses Authority		
(1 hour 15 mins)	Outcome 1: Support for current and former Parliamentarians and others as		
	required by the Australian Government through the delivery of, independent		
	oversight and advice on, work resources and travel resources.		
	Program 1.1—Independent Parliamentary Expenses Authority—Travel Oversight		
	and Reporting		
8.45pm-11.00pm	Australian Electoral Commission		
(2 hours)	Outcome 1: Maintain an impartial and independent electoral system for		
	eligible voters through active electoral roll management, efficient delivery of		
	polling services, and targeted education and public awareness programs.		
	Program 1.1—Deliver Electoral Events		

Proposed breaks	Morning tea	10.30am to 10.45am
	Lunch	12.30pm to 1.30pm
	Afternoon tea	3.45pm to 4.00pm
	Dinner	6.30pm to 8.00pm
	Tea Break	9.15pm to 9.30pm

Committee Chair: Senator James Paterson

**Estimates contacts:** 

Tas Larnach (A/g Committee Secretary) Tel: (02) 6277 3530 Sarah Terry (Estimates Officer)

Tel: (02) 6277 3534

Email: <u>tasman.larnach@aph.gov.au</u> Email: <u>fpa.sen@aph.gov.au</u> Email: sarah.terry@aph.gov.au

**Hearing room:** 

Waiting room: Senate Committee Room 2S1 Senate Committee Room 2S2

Tel: (02) 6277 5843 Tel: (02) 6277 5851 Fax: (02) 6277 5752 Fax: (02) 6277 3368