Senate Community Affairs Legislation Committee

Public Hearings: Supplementary Budget Estimates 2017–18

Wednesday, 25 October to Thursday, 26 October 2017

Committee Room 2S1, Parliament House, Canberra ACT

To be televised on Channel 112 /Radio 90.3, http://www.aph.gov.au/News_and_Events/Watch_Parliament

Departmental Attendance Summary

<u>Social Services</u>—Wednesday (25/10/2017)—9:00am–6:00pm <u>Human Services</u>—Wednesday (25/10/2017)—6:00pm–11:00pm

Health—Thursday (26/10/2017)—9:00am –11:00pm

Wednesday, 25 Octo	ber 2017
	SOCIAL SERVICES PORTFOLIO
	Department of Social Services (DSS)
TIME	PROGRAM
0.00 10.00	
9:00am – 10:00am	Cross Portfolio Outcomes/ Corporate Matters
(60 mins)	
10:00am - 10:30am	Outcome 3: Disability and Carers
(30/105 mins)	
	Program 3.1: Disability, Mental Health and Carers
	Program 3.2: National Disability Insurance Scheme
	National Disability Insurance Agency
10:30am – 10:45am	Break
(15 mins)	Break
(13 mins)	
10:45am – 12:00pm (75/105 mins)	Outcome 3: Disability and Carers (cont.)
	Program 3.1: Disability, Mental Health and Carers
	Program 3.2: National Disability Insurance Scheme
	National Disability Insurance Agency
12:00pm – 1:00pm	Outcome 4: Housing
(60 mins)	
	Program 4.1: Housing and Homelessness
	Program 4.2: Affordable Housing
1:00pm – 2:00pm	Break
(60 mins)	
2:00pm – 3:30pm (90/120 mins)	Outcome 1: Social Security
, ,	Program 1.1: Family Tax Benefit
	Program 1.2: Child Payments

	Program 1.3: Income Support for Vulnerable People		
	Program 1.4: Income Support for People in Special Circumstances		
	Program 1.5: Supplementary Payments and Support for Income Support		
	Recipients		
	Program 1.6: Income Support for Seniors		
	Program 1.7: Allowances and Concessions for Seniors		
	Program 1.8: Income Support for People with Disability		
	Program 1.9: Income Support for Carers		
	Program 1.10: Working Age Payments		
	Program 1.11: Student Payments		
3:30pm – 3:45pm	Break		
(15 mins)			
2.45 4.15	O-41. C1. C		
3:45pm – 4:15pm (30/120 mins)	Outcome 1: Social Security (cont.)		
	Program 1.1: Family Tax Benefit		
	Program 1.2: Child Payments		
	Program 1.3: Income Support for Vulnerable People		
	Program 1.4: Income Support for People in Special Circumstances		
	Program 1.5: Supplementary Payments and Support for Income Support		
	Recipients		
	Program 1.6: Income Support for Seniors		
	Program 1.7: Allowances and Concessions for Seniors		
	Program 1.8: Income Support for People with Disability		
	Program 1.9: Income Support for Carers		
	Program 1.10: Working Age Payments		
	Program 1.11: Student Payments		
4:15pm – 6:00pm (105 mins)	Outcome 2: Families and Communities		
	Program 2.1: Families and Communities		
	Program 2.2: Paid Parental Leave		
	Program 2.3: Social and Community Services		
	HUMAN SERVICES PORTFOLIO		
	Department of Human Services (DHS)		
TIME	PROGRAM		
6:00pm – 6:30pm	Cross Portfolio Outcomes/ Corporate Matters		
(30/60 mins)			
6:30pm – 7:30pm	Dinner		
	Duner		
(60 mins)			
7:30pm – 8:00pm	Cross Portfolio Outcomes/ Corporate Matters (cont.)		
	C1055 1 OF HORO OUTCOMES COMPONANCIS (CORL.)		
(30/60 mins)			
0.00	Outcome 1. Comment in dividuals for the control of		
8:00pm – 9:00pm	Outcome 1: Support individuals, families and communities to achieve		
(60/165 mins)	greater self-sufficiency; through the delivery of policy advice and high		
1	quality accessible social, health and child support services and other		

	payments; and support providers and businesses through convenient and efficient service delivery.		
	Program 1.1: Services to the Community - Social Security and Welfare		
	Program 1.2: Services to the Community - Health		
	Program 1.3: Child Support		
9:00pm – 9:15pm	Break		
(15 mins)			
9:15pm – 11:00pm (105/165 mins)	Outcome 1: Support individuals, families and communities to achieve greater self-sufficiency; through the delivery of policy advice and high quality accessible social, health and child support services and other payments; and support providers and businesses through convenient and efficient service delivery. (cont.)		
	Program 1.1: Services to the Community - Social Security and Welfare		
	Program 1.2: Services to the Community - Health		
	Program 1.3: Child Support		
Danier and harrier	Manning	10.20	10.45
Proposed breaks	Morning tea	10:30am	10:45am
	Lunch	1:00pm	2:00pm
	Afternoon tea	3:30pm	3:45pm
	Dinner	6:30pm	7:30pm
	Evening Break	9:00pm	9:15pm

Committee Chair: Senator Slade Brockman	
Contact: Community Affairs Committee Secretariat (02) 6277 3516	
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au	
Committee Room 2S1 (02) 6277 5843	

Thursday, 26 Octobe	r 2017
Thursday, 20 Octobe	HEALTH PORTFOLIO
	Department of Health (DoH)
	Department of Health (Doll)
TIME	PROGRAM
	THO GALLEY
9:00am – 10:00am	Cross Portfolio Outcomes/ Corporate Matters
(60 mins)	•
10:00am – 10:45am	Outcome 4: Individual Health Benefits
(45/150 mins)	
	Program 4.1: Medical Benefits
	Program 4.2: Hearing Services
	Program 4.3: Pharmaceutical Benefits
	Program 4.4: Private Health Insurance
	Program 4.5: Medical Indemnity
	Program 4.6: Dental Services
	Program 4.7: Health Benefit Compliance Program 4.8: Targeted Assistance – Aids and Appliances
	Flogram 4.8. Targeted Assistance – Aids and Apphraices
10:45am – 11:00am	Break
(15 mins)	Dreuk
(15 mms)	
11:00am – 12:45pm	Outcome 4: Individual Health Benefits (cont.)
(105/150 mins)	outcome is maryidadi reditii benents (cont.)
()	Program 4.1: Medical Benefits
	Program 4.2: Hearing Services
	Program 4.3: Pharmaceutical Benefits
	Program 4.4: Private Health Insurance
	Program 4.5: Medical Indemnity
	Program 4.6: Dental Services
	Program 4.7: Health Benefit Compliance
	Program 4.8: Targeted Assistance – Aids and Appliances
12:45pm – 1:45pm	Lunch
(60 mins)	
1.45 2.20	
1:45pm – 3:30pm	Outcome 2: Health Access and Support Services
(105/150 mins)	Program 2.3: Health Workforce
	Program 2.4: Preventative Health and Chronic Disease Support
	Program 2.5: Primary Health Care Quality and Coordination
	Program 2.6: Primary Care Practice Incentives
	Program 2.7: Hospital Services
	Program 2.1: Mental Health
	National Mental Health Commission
	Independent Hospital Pricing Authority
	Food Standards Australia and New Zealand
3:30pm – 3:45pm	Break
(15 mins)	
3:45pm – 4:30pm	Outcome 2: Health Access and Support Services (cont.)

(45/150 mins)	
(43/130 mms)	Program 2.3: Health Workforce
	Program 2.4: Preventative Health and Chronic Disease Support
	Program 2.5: Primary Health Care Quality and Coordination
	Program 2.6: Primary Care Practice Incentives
	Program 2.7: Hospital Services
	Program 2.1: Mental Health
	National Mental Health Commission
	Independent Hospital Pricing Authority
	Food Standards Australia and New Zealand
	1 ood Statuta as Tustiana and Ten Zeatana
4:30pm – 6:00pm (90/150 mins)	Outcome 6: Ageing and Aged Care
	Program 6.1: Access and Information
	Program 6.2: Home and Support Care
	Program 6.3: Residential and Flexible Care
	Program 6.4: Aged Care Quality
	Australian Aged Care Quality Agency
	Australian Aged Care Complaints Commissioner
6:00pm – 7:00pm (60 mins)	Dinner
7:00pm – 8:00pm (60/150 mins)	Outcome 6: Ageing and Aged Care (cont.)
	Program 6.1: Access and Information
	Program 6.2: Home and Support Care
	Program 6.3: Residential and Flexible Care
	Program 6.4: Aged Care Quality
	Australian Aged Care Quality Agency
	Australian Aged Care Complaints Commissioner
8:00pm – 9:00pm (60 mins)	Outcome 5: Regulation, Safety and Protection
(OU IIIIIS)	Program 5.1: Protect the Health and Safety of the Community Through
	Regulation
	Program 5.2: Health Protection and Emergency Response
	Drogram 5.2: Immunication
	Program 5.3: Immunisation Office of the Gene Technology Pecculator
	Program 5.3: Immunisation Office of the Gene Technology Regulator
9:00nm = 9:15nm	Office of the Gene Technology Regulator
9:00pm – 9:15pm	
9:00pm – 9:15pm (15 mins)	Office of the Gene Technology Regulator
	Office of the Gene Technology Regulator
(15 mins) 9:15pm – 10:15pm	Office of the Gene Technology Regulator Break
(15 mins) 9:15pm – 10:15pm	Office of the Gene Technology Regulator Break Outcome 3: Sport and Recreation
(15 mins) 9:15pm – 10:15pm	Office of the Gene Technology Regulator Break Outcome 3: Sport and Recreation Program 3.1: Sport and Recreation
(15 mins) 9:15pm – 10:15pm (60 mins)	Office of the Gene Technology Regulator Break Outcome 3: Sport and Recreation Program 3.1: Sport and Recreation Australian Sports Anti-Doping Authority Australian Sports Commission
9:15pm – 10:15pm (60 mins) 10:15pm – 11:00pm	Office of the Gene Technology Regulator Break Outcome 3: Sport and Recreation Program 3.1: Sport and Recreation Australian Sports Anti-Doping Authority
(15 mins) 9:15pm – 10:15pm (60 mins)	Office of the Gene Technology Regulator Break Outcome 3: Sport and Recreation Program 3.1: Sport and Recreation Australian Sports Anti-Doping Authority Australian Sports Commission Outcome 1: Health System Policy, Design and Innovation
9:15pm – 10:15pm (60 mins) 10:15pm – 11:00pm	Office of the Gene Technology Regulator Break Outcome 3: Sport and Recreation Program 3.1: Sport and Recreation Australian Sports Anti-Doping Authority Australian Sports Commission

	Program 1.3: Health Infrastructure Program 1.4: Health Peak and Advisory Bodies Program 1.5: International Policy Australian Digital Health Agency		
Proposed breaks	Morning tea	10:45am	11:00am
	Lunch	12:45pm	1:45pm
	Afternoon tea	3:30pm	3:45pm
	Dinner	6:00pm	7:00pm
	Evening Break	9:00pm	9:15pm

Committee Chair: Senator Slade Brockman	
Contact: Community Affairs Committee Secretariat (02) 6277 3516	
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au	
Committee Room 2S1 (02) 6277 5843	