

HEARING PROGRAM

Budget Estimates 2024-25

Environment and Communications Legislation Committee

Tuesday 28 May–Friday 31 May 2024 and Friday 7 June 2024 **Committee Room 2S3**, Parliament House, Canberra

Times listed are indicative only



Hearing location

Committee Room 2S3, Parliament House, Canberra Waiting room: Committee Room 1S4



Broadcasts of proceedings

Television channel 111 Radio 91.1

https://www.aph.gov.au/News and Events/Watch Read Listen



Contact

ec.sen@aph.gov.au +61 2 6277 3526

Committee rooms

Committee Room 2S3: (02) 6277 5853 Committee Room 1S4: (02) 6277 5847



Questions on notice

Due date for questions from Senators: 14 June 2024

Due date for answers: 18 July 2024



Committee members

Senator Karen Grogan, Chair Senator Sarah Hanson-Young, Deputy Chair Senator Catryna Bilyk Senator Ross Cadell Senator Fatima Payman Senator Dave Sharma

Ministers attending

Senator the Hon Jenny McAllister Senator the Hon Carol Brown

Secretariat

Stephen Palethorpe, Committee Secretary James Blair, Estimates Officer

Tuesday, 28 May

Climate Change, Energy, the Environment and Water

	ange, Energy, the Environment and water
9.00am (1.5 hour)	Department of Climate Change, Energy, the Environment and Water Corporate matters and general questions
10.30am (3 hours)	Outcome 1: Support the transition of Australia's economy to net-zero emissions by 2050; transition energy to support net zero while maintaining security, reliability and affordability; support actions to promote adaptation and strengthen resilience of Australia's economy, society and environment; and take a leadership role internationally in responding to climate change. Program 1.1: Reduce Australia's greenhouse gas emissions
10.45am	Morning tea
11.00am	Outcome 1: Continued Program 1.1: Reduce Australia's greenhouse gas emissions
12.45pm	Lunch
1.45pm	Outcome 1: Continued Program 1.1: Reduce Australia's greenhouse gas emissions
2.45pm (30 minutes)	Climate Change Authority
0.15pm	Outcome 1: Continued
3.15pm (2 hours)	Program 1.2: Support reliable, secure and affordable energy
3.45pm	Afternoon tea
4.00pm	Outcome 1: Continued Program 1.2: Support reliable, secure and affordable energy
5.30pm (45 minutes)	Snowy Hydro Limited
6.15pm	Dinner
7.15pm (30 minutes)	Clean Energy Finance Corporation
7.45pm (45 minutes)	Clean Energy Regulator

8.30pm	Evening tea
8.45pm (30 minutes)	Australian Energy Regulator
9.15pm (30 minutes)	Australian Energy Infrastructure Commissioner
9.45pm (45 minutes)	Australian Renewable Energy Agency
10.30pm (30 minutes)	Offshore Infrastructure Registrar & Offshore Infrastructure Regulator
11.00pm	Adjournment

Wednesday, 29 May

9.00am (3 hours 15 minutes)	Outcome 2: Conserve, protect and sustainably manage our natural resources including through a nature positive approach; protect and conserve our natural and cultural heritage; reduce and regulate the use of pollutants and hazardous substances; and take a leadership role on these issues internationally. Program 2.1: Conserve, protect and sustainably manage Australia's environment through a nature positive approach, including the Office of the Threatened Species Commissioner
10.45am	Morning tea
11.00am	Outcome 2: Continued Program 2.1: Conserve, protect and sustainably manage Australia's environment through a nature positive approach, including the Office of the Threatened Species Commissioner
12.30pm	Lunch
1.30pm (1 hour)	Outcome 2: Continued Program 2.2: Protect Australia's cultural, historic and First Nations heritage
2.30pm (1.5 hours)	Outcome 2: Continued Program 2.3: Accelerate the transition to a circular economy, while safely managing pollutants and hazardous substances including the office of the Supervising Scientist.
3.30pm	Afternoon tea
3.45pm	Outcome 2: Continued Program 2.3: Accelerate the transition to a circular economy, while safely managing pollutants and hazardous substances including the office of the Supervising Scientist.

4.15pm (45 minutes)	Director of National Parks
5.00pm (1.25 hours)	Bureau of Meteorology
6.15pm	Dinner
7.15pm (45 minutes)	Threatened Species Scientific Committee
8.00pm (45 minutes)	Australian Institute of Marine Science
8.45pm	Evening tea
9.00pm (1.25 hours)	Great Barrier Reef Marine Park Authority
10.15pm (45 minutes)	Department of Climate Change, Energy, the Environment and Water Outcome 3: Advance Australia's environmental, scientific, strategic and economic interests in the Antarctic region by protecting, researching and administering in the region, including through international engagement. Program 3.1: Contribute to Australia's national Antarctic interests through science, environmental management and international engagement, including delivering Australia's scientific research and operations in Antarctica and the Southern Ocean
11.00pm	Adjournment

Thursday, 30 May

Infrastructure, Transport, Regional Development, Communications and the Arts, excluding Infrastructure,

Transport and Regional Development

Transport	and Regional Development
9.00am (1 hour)	Department of Infrastructure, Transport, Regional Development, Communications and the Arts Corporate matters and general questions
10.00am (2 hr 45 minutes)	Outcome 5: Promote an innovative and competitive communications sector, through policy development, advice and program delivery, so all Australians can realise the full potential of digital technologies and communications services. Program 5.1 – Digital Technologies and Communications Services
10.45am	Morning tea
11.00am	Outcome 5: Continued Program 5.1 – Digital Technologies and Communications Services
1.00pm	Lunch
2.00pm (1 hr 45 min)	Office of the eSafety Commissioner
3.45pm	Afternoon tea
4.00pm (2 hours)	Australian Broadcasting Corporation
6.00pm (15 minutes)	Special Broadcasting Service Corporation
6.15pm	Dinner
7.15pm (1 hr 30 minutes)	Australian Communications and Media Authority
8.45pm	Evening tea
9.15pm (45 minutes)	Australian Postal Corporation

10.00pm (45 minutes)	NBN Co Limited
10.45pm (45 minutes)	Classification Board
11.00pm	Adjournment

Friday, 31 May

9.00am (2 hrs 45 minutes)	Department of Infrastructure, Transport, Regional Development, Communications and the Arts Outcome 6: Participation in, and access to, Australia's arts and culture through developing and supporting cultural expression Program 6.1 – Arts and Cultural Development
11.00am	Morning tea
11.15am	Outcome 6: Continued Program 6.1 – Arts and Cultural Development
12.00pm (1 hour)	Creative Australia
1.00pm	Lunch
2.00pm (30 minutes)	National Museum of Australia
2.30pm (30 minutes)	National Portrait Gallery of Australia
3.00pm (30 minutes)	National Gallery of Australia
3.30pm	Adjournment